Webbinarium: Få koll på propositionen Moderna tillståndsprocesser för elnät

Det har länge varit på tapeten att ledtiderna för att bygga elnät måste kortas. För att åstadkomma det har regeringen nu presenterat propositionen Moderna tillståndsprocesser för elnät. Energiföretagen hälsar varmt välkomna till ett webbinarium exklusivt för våra medlemmar. Du behöver vara inloggad för att kunna anmäla dig. Vi ses på webben den 23 juni där vi översiktligt går igenom ändringarna och dess effekter.

Du behöver vara inloggad för att kunna anmäla dig. 

När?
23 juni kl. 09:00-10:00
Var? I vår Play medlem-kanal på angiven tid
Pris? Kostnadsfritt

Målgrupp? Främst  VD, elnätsansvariga eller ansvariga för frågan hos våra medlemsföretag inom elnät, men självklart är alla våra medlemmar välkomna.

Lagförslaget Moderna tillståndsprocesser för elnät innehåller en rad ändringar, såsom regionnät med stöd av områdeskoncession och laga kraft för koncessionsbeslut, som syftar till att effektivisera tillståndsprocesserna för elnät. 

Redan 1 augusti föreslås den nya lagstiftningen träda i kraft. På webbinariet går Energiföretagens jurister Ronald Liljegren och Ingela Lindqvist översiktligt igenom ändringarna och vilka effekter de kan få. Längre utbildningar är planerade till hösten.

 

Kontakter