Webbinarium Så fungerar elnätet och elförsörjningen idag och imorgon

Det pratas plötsligt mycket om el och aktörer som kommuner, regioner och länsstyrelser behöver nu engagera sig i energifrågorna. Men varför? Energiföretagen hälsar dig som jobbar i just kommun, region eller länsstyrelse varmt välkommen till ett webbinarium om framtidens elförsörjning.

När? 15 juni kl. 09:00-11:00
Var? I vår Play-kanal på angiven tid.
Kostnad? Kostnadsfritt.

På grund av ett tekniskt problem ber vi dig att använda bokningsknappen nedananmalningsknapp-vansterstalld.jpgMålgrupp
Kommuner och regioner har en nyckelroll i arbetet med att möjliggöra en effektiv och hållbar utbyggnad av elnätet. Därför bjudet Energiföretagen och nätägare in dig som jobbar i just kommun, region eller länsstyrelse med samhällsplanering, näringslivsutveckling och liknande till ett webbinarium om framtidens elförsörjning. Tipsa gärna dina kollegor om webbinariet!

Webbinariets innehåll

Varför pratas det plötsligt så mycket om el? Varför ska kommuner, regioner och länsstyrelser engagera sig? Hur vet en kommun var de ska vända sig med frågor om effektbehov? Finns det hjälp att få?

Utvecklingen av elnätsinfrastrukturen är en samhällsutveckling som berör många aktörer och intressenter. På webbinariet berättar företrädare för de olika nätnivåerna (transmissionsnätet, regionnätet och lokalnätet) om hur vår nationella elinfrastruktur är uppbyggd, hur våra nät mår, hur vi planerar för framtidens elnätskapacitet och hur de olika stegen ser ut från att ett behov uppstår till att ny kapacitet är på plats. Efter inledande genomgångar finns det möjlighet att ställa frågor via chatt och påbörja en dialog som vi gärna fortsätter efter webbinariet.

Anmäl dig via denna länk

Kontakter

Ingela Lindqvist

Ingela Lindqvist

Jurist
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 25 01
E-post: ingela.lindqvist@energiforetagen.se

Lena Odenholm

Lena Odenholm

Administratör
Enhet: HR & Organisation
Telefon: 08-677 26 46
E-post: lena.odenholm@energiforetagen.se