Webbinarium Vattenkraft i fokus

Höstens regionmöten har flyttat till webben och transformerats till elva webbinarier under sex onsdagar i rad. Endast våra medlemmar kan anmäla sig och via webbinarierna få nödvändiga uppdateringar från våra experter om allt från vägen framåt för branschen efter corona till utvecklingen inom elmarknadsdirektivet och aktuellt inom energitillförsel och energiaskor. Vi ses på webben!

Endast medlemmar kan anmäla sig till webbinariet.

Just nu händer det mycket inom vattenkraftsområdet! Vår vattenkraftexpert Johan Bladh och jurist Ingela Lindqvist ger dig koll på beslutet om den nationella planen för omprövning av all svensk vattenkraft till moderna miljövillkor. En plan som sträcker sig över två decennier (minst) och som kommer att innebära omfattande arbete och stora summor pengar. På det här webbinariet får du en inblick i det intensiva arbetet som just nu pågår inom både branschen och på myndighetssidan för att kunna genomföra denna omfattande omprövningsprocess på ett lyckat och effektivt sätt.

När vi sätter vattenkraften i fokus får du även koll på andra statliga utredningar som påverkar vattenkraften och som Energiföretagen Sverige försöker påverka. Slutligen får du även information om vad som händer på EU-nivå angående de överträdelseärenden mot Sverige som Energiföretagen bevakar och försöker bistå Regeringskansliet i arbetet med att bemöta frågor.

Kontakter

Mats Andersson

Mats Andersson

Regionchef Nord
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 0910-76 14 80
E-post: mats.andersson@energiforetagen.se