Webbkurs ESA Fackkunnig Repetition

Nu kan du som är fackkunnig inom el repetera dina kunskaper i ESA på webben. Boka EBR:s elsäkerhetsutbildning Webbkurs ESA Fackkunnig repetition och få tillgång till nya kunskapsbanken ESA Q. Webbkursen baseras på innehållet i publikationerna ESA Grund och ESA Arbete

elsäkerhetsutbildning för dig som är fackkunnig

Kursen gör du när och var det passar dig, ensam eller tillsammans med kollegor som också har beställt kursen. Gör du kursen tillsammans med kollegor måste varje deltagare gå igenom sin egen utbildning för att blocken ska bli klarmarkerade och ni ska få tillgång till slutproven. Webbkursen är självinstruerande och tar ca 4 timmar att genomföra.

Efter genomgången kurs gör du ett slutprov och får därefter ett intygskort skickat till dig. Du har även möjlighet att skriv ut intyget och du har papper på din uppdaterade kompetens!

Tekniska krav

Vi rekommenderar att du genomför utbildningen via en fast uppkoppling. För att kunna använda materialet behöver din tekniska utrustning uppfylla följande Tekniska krav.

Så här bokar du webbkurs:

  1. Logga in: Klicka här för att Logga in. Eller högst upp i menyraden.
  2. Glömt lösenord: Klicka på ”Glömt lösenord”. under Logga in-knappen. Skriv in din e-post och följ instruktion i e-postmeddelandet du får.
  3. Boka dig: Tryck på knappen ”Boka” i rosa boxen till höger.
  4. Se instruktionsfilm nedan hur du bokar dig.

 

Kunskapsbank ESA Q

Vid bokningen får du tillgång till nya digitala kunskapsbanken ESA Q. Den hjälper dig inför arbetsmoment i vardagen.

Genom denna får du på ett enkelt och förklarande sätt tydliga svar på dina ESA-frågor. Den hjälper till att fylla i de små detaljerna som är avgörande för en fungerande elsäkerhet i vardagen. Din tilldelade roll på arbetsplatsen, riskhantering, arbetsmetoder eller vad sjukvården ska utföra för kontroller om olyckan är framme och så vidare. ESA Q ger dig svar när du är ute och jobbar eftersom den är tillgänglig både för mobiltelefon och surfplatta.

Ursprungsidén med ESA Q var att höja riskmedvetenheten. Idén har vuxit sig starkare och är idag ett komplement till de lärarledda utbildningarna och publikationerna inom ESA. För att använda ESA Q behöver du tidigare ha gått en grundutbildning i ESA samt boka och genomföra webbkursen ESA Fackkunnig Repetition.

ESA Q och webbkursen ESA Fackkunnig Repetition har du tillgång till i tre år, därefter måste du förnya din ESA kunskap enligt repetitionskravet.

Web course in English: Web course ESA 14 Skilled Recurring

Läs artikel på utbildning.se "Vad är ESA? – vi reder ut begreppen"

EBR, ESA och ESA Q är av Energiföretagen Sverige skyddade varumärken. Våra registrerade varumärken ger oss ensamrätt och får endast användas med Energiföretagen Sveriges tillåtelse.

 

Kontakt

Sita Sörman

Sita Sörman

Projektkordinator
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 82
E-post: sita.sorman@energiforetagen.se

Johan Hector

Johan Hector

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 27 34
E-post: johan.hector@energiforetagen.se