Webbkurs EBR-ESA Vattenvägar Repetition

Få rätt elsäkerhetsutbildning på ett smidigt sätt genom Webbkurs EBR-ESA Vattenvägar Repetition. Då får du även tillgång till kunskapsbanken EBR-ESA Q Vattenvägar.

Webbkurs ESA Vattenvägar vänder sig till dig som ska arbeta i kraftstationer och kraftstationers vattenvägar.

Information. Energibranschens rekommendation är att den första ESA-utbildningen som genomförs sker lärarledd. Därefter kan webbkurserna genomföras som repetitionsutbildning. Vi lägger därför till "Repetition" till våra webbkursers namn för att förtydliga detta. Notera dock att webbkursernas innehåll är detsamma som tidigare.

I webbkursen får du som arbetar i kraftstationer och kraftstationers vattenvägar kunskap om hur arbeten och driftåtgärder ska kunna utföras på ett säkert sätt. Målet är att du efter webbkursen att de teoretiska kunskaperna kan användas praktiskt i ditt dagliga arbete.

Webbkurs EBR ESA Vattenvägar vänder sig till dig som ska arbeta i kraftstationer och kraftstationers vattenvägar. Webbkursen baseras på innehållet i publikationen EBR-ESA Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar – ESA VA:15.

Webbkursen genomförs helt via dator och i din egen takt. Den effektiva utbildningstiden uppskattas till cirka sex timmar. Vi rekommenderar att du tar regelbundna pauser under tiden och genomför den under en arbetsdag.

Läs mer om utbildningar inom EBR-ESA Vattenvägar

Exempel från webbkursen

  • Genomgång av grundupplägget i EBR-ESA Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar
  • Riskhantering
  • Arbete i och invid vattenväg
  • Arbete på avställd rörlig anläggningsdel
  • Arbete nära rörlig anläggningsdel
  • Arbete på rörlig anläggningsdel

EBR-ESA Q Vattenvägar

Genom webbkursen får du tillgång till den digitala kunskapsbanken EBR-ESA Q Vattenvägar. EBR-ESA Q ger dig på ett enkelt sätt tydliga svar på dina ESA-frågor, vilket kan hjälpa dig inför arbetsmoment i vardagen. EBR-ESA Q hjälper dig när du är ute och jobbar eftersom den är tillgänglig både för mobiltelefon och surfplatta. Läs mer om EBR-ESA Q Vattenvägar.

Tekniska krav

Webbkursen genomförs bäst via fast nätuppkoppling. Läs gärna våra tekniska rekommendationer.

Så här bokar du webbkurs:

1. Logga in: Klicka här för att Logga in. Eller högst upp i menyraden.
2. Glömt lösenord: Klicka på ”Glömt lösenord”. under Logga in-knappen. Skriv in din e-post och följ instruktion i e-postmeddelandet du får. Kommer det inget e-postmeddelande så titta i skräpposten. Det kan ha hamnat där.
3. Boka dig: Tryck på knappen ”Boka” i rosa boxen till höger.
4. Se instruktionsfilm nedan hur du bokar dig.

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor. Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.
Ändra inställningar

This web course is also available in English!

EBR, ESA och ESA Q är av Energiföretagen Sverige skyddade varumärken. Våra registrerade varumärken ger oss ensamrätt och får endast användas med Energiföretagen Sveriges tillåtelse.

Kontakt

Wattityd

Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 27 27
E-post: wattityd@energiforetagen.se