Ny broschyr om elanslutning till fastigheter

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Energiföretagen har kommit ut med en uppdaterad broschyr om elanslutning av fastigheter. För att enkelt och snabbt få en fastighet ansluten till elnätet och elenergi levererad, finns det några saker att tänka på. Detta tas upp i den uppdaterade broschyren med nya och mer förklarande illustrationer.

Till exempel ska en skriftlig föranmälan lämnas till elnätsföretaget av det anlitade elinstallationsföretaget. Till föranmälan ska det bifogas en situationsplan med förslag om placering av fasad- eller markmätarskåp (mätarplats) inom fastigheten.

Att nyttjas av elnätsföretagen

Broschyren är i första hand utformad för att vara elnätsföretagens information till kunden i tekniska och administrativa frågor för anslutning av småhus eller liknande byggnader. Den kan också distribueras som information till byggnadsnämnder, entreprenörer med flera.

Broschyren ska därmed tjäna som ett stöd till elnätsföretagen. Det går till exempel att beställa en spridningsbar PDF med möjlighet att lägga till ett företags logotyp och/eller ladda upp på egen webbplats.

Den nya broschyren kan läsas i AMI-handboken och köpas här. Där framgår också vilka möjligheter som finns att nyttja den. 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Matz Tapper

Matz Tapper

Ansvarig elnätsteknik och säkerhet
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 26
E-post: matz.tapper@energiforetagen.se