Jobbsprångspraktik med språkkurs

Publicerat av: Eva Rydegran ·

Branschen behöver bli bättre på att erbjuda praktikplatser och språket ska inte vara ett hinder. Därför gör vi nu en branschsatsning på Jobbsprångspraktik med skräddarsydd kurs i Energisvenska. Är ditt bolag intresserad av att medverka?

Energiföretagen har beviljats statliga främjandemedel för att bland annat underlätta praktik för utrikesfödda akademiker. Vi har ett nära samarbete med Jobbsprånget som kommer att bistå med rekryteringsverktyg, administrativt stöd och handledarstöd. Vi kommer också använda språklärare som tidigare tagit fram våra läromedel att utveckla en språkkurs riktad till utrikesfödda akademiker på gång in i energibranschen. Praktikanterna förväntas ägna en dag i veckan under praktikens första tio veckor åt kursen Energisvenska.

På den här sidan kan du läsa mer och den kommer att uppdateras vartefter projektet fortskrider.

– Den 17 april har vi en gemensam uppstart för bolag som vill medverka. Viktigt är att det finns ett intresse av att bistå med en eller flera praktikplatser som kan passa en akademiker – tex ingenjör, IT, HR, ekonom – mellan oktober och januari. Kontakta mig om ni vill bjudas in till detta, säger Elin Fellers, projektledare på Välutbildade nyanlända.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Elin Fellers

Elin Fellers

Projektkoordinator välutbildade nyanlända
Enhet: Kommunikation
Telefon: 08-677 26 93
Mobil: 0701-64 44 47
E-post: elin.fellers@energiforetagen.se