Införandet av nordisk balansavräkning närmar sig

Den obligatoriska parallellavräkningen verkar i huvudsak fungera enligt plan, men säkert finns fortfarande en del frågeställningar. eSett har kundservice på svenska och håller sk. training sessions.

Första maj 2017 tar eSett Oy över det operativa ansvaret för balansavräkningen i Sverige, Norge och Finland. Den obligatoriska parallellavräkningen inleddes den 20e mars och resultatet så här långt har enligt uppgift från eSett sett lovande ut. De allra flesta aktörer är på banan och strukturerar i webbgränssnittet "Online Service" såväl som rapporterar via "Messaging Service". eSett har till sitt förfogande kundservice på såväl svenska och engelska som finska och norska. Det går lika bra att maila in frågor till eSett via settlement@esett.com som att ringa in till kundservice på telefon +358 10 5018500 (välj knappval 1 för svenska).

En presentation på svenska lades nyligen upp på https://www.slideshare.net/eSett/nbs-information-svenska

eSett håller "training session" 6 april

eSett har förberett en så kallad "training session" via Skype torsdag den 6 april 2017 klockan 13:00 CET. Syftet med denna "training session" är att gå igenom hur respektive aktörsroll kan kontrollera inrapporterad data och obalanser via befintliga verktyg och vyer i Online Service (sett både från nätägare och balansansvariga). eSett vill gärna att frågor skickas in i förhand så att svaren kan förberedas. Skicka eventuella frågor till: settlement@esett.com med ämnesraden "eSett Skype training".

Ni kan ansluta er till mötet via någon av nedanstående länkar (per Skype) eller per telefon enligt numret nedan:

Join online meeting

https://meet.lync.com/esettcom-esett/niko.jauhiainen/91CUM1OF

Telefon: +358 923 10 16 12
Möteskod: 917 584

Publicerad: 28 mar 2017