Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Pressrum

Kontakta oss

Eva Rydegran

Pressansvarig

08-677 27 23

Skicka e-post

Anna Lejestrand

Kommunikationsansvarig

08-677 26 91

Skicka e-post

Kalle Lindholm

Kommunikatör

08-677 26 55

Skicka e-post
Åsa Pettersson, vd Åsa Pettersson, vd Magnus Thorstensson, elmarknadsanalytiker och expert på råkraftmarknaden (klicka på bilden för mer information) Lina Enskog-Broman, ansvarig för fjärrvärme- och fjärrkyla (klicka på bilden för mer information) Catherine Lillo, chef region Mitt, (klicka på bilden för mer information) Erik Thornström, ansvarig för skatter och styrmedel, resurseffektivitet och energianvändning (klicka på bilden för mer information) Henrik Wingfors, enhetschef Energisystem (klicka på bilden för mer information) Mats Andersson, chef region Nord (klicka på bilden för mer information) Efwa Nilsson, chef region väst (klicka på bilden för mer information) Energiföretagens logotype (Klicka på bilden för mer information)

Nyheter, pressmeddelanden och debattartiklar

Sociala medier och Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Varje torsdag distribueras Energiföretagens nyhetsbrev. Här samlar vi senaste nytt i aktuella energifrågor, våra synpunkter på olika lagförslag, intervjuer och rapportering från våra arrangemang, de senaste debattinläggen från Second Opinion och mycket annat. Vårt mål är att vara den viktigaste kunskapskällan för våra medlemsföretag, för energipolitiskt aktiva liksom andra energiintresserade. Beställ Energiföretagens nyhetsbrev här.

 

Energiföretagen erbjuder också ett flertal andra nyhetsbrev, till exempel Bryssel Direkt med senaste energinytt från EU eller Aktuellt från Kompetenscentrum om våra kurser och utbildningar.

 

Energiföretagen är aktiva på Twitter, YouTube, LinkedIn och Facebook. På Twitter delar vi med oss av nyheter och deltar i den energipolitiska debatten. På YouTube hittar du framför allt intervjuer med våra experter eller andra energikunniga personer som vi träffar i olika sammanhang. Följ oss där!

Remissvar

Energibranschen investerar omkring 30–35 miljarder kronor årligen och med rätt förutsättningar kan vi fortsätta trygga energileveranserna till hushåll, företag och samhälle - varje sekund, året om - samtidigt som vi driver på den förändring som möjliggör framtidens energisystem. Vårt mål är att utifrån kunskap, en helhetssyn på energisystemet och i samverkan med vår omgivning, utveckla energibranschen – till nytta för alla.

På Play kan du se våra direktsända webbinarier och du kan också se dem i efterhand. Ett urval av tidigare sändningar är: En rättssäker vindkraft? Framtiden för det kommunala vetot, Hur mycket el behöver Sverige år 2045?, Så fungerar elnätet och elförsörjningen idag och imorgon, Så strålande är solenergins framtid och Vad brinner i en cirkulär ekonomi? Klicka dig vidare till Play och kika vad mer som finns.

Till Play