Kylan i norra Sverige lockar till nyfikenhet om elpriset

I helgen förväntas temperaturen gå ned mot minus 15 grader i Västernorrland. Vinterns ankomst har gjort att många i länet nu funderar över elpriserna och P4 Västernorrland har intervjuat Energiföretagens expert Magnus Thorstensson, som pedagogiskt förklarar läget på elmarknaden inför vintern. 

När kylan går under nollstrecket så är det många som börjar fundera på hur elpriserna blir i vintern. Under onsdagsmorgonen 15 november fick Magnus Thorstensson expert på råkraftsmarknad tillfälle att utveckla gällande läget på elmarknaden. 

Magnus berättar i intervjun att mycket pekar på att Sverige står bättre rustat inför kommande vintern i jämförelse med föregående år. 

- På grund av höga gaslager i Europa och en vattentillgång över det normala så ser det i nuläget ut som att vi går mot en vinter med lägre priser än föregående år, säger Magnus Thorstensson, expert på råkraftmarknad i en intervju med P4 Västernorrland.  

Magnus påminner dock i intervjun om att priserna sätts av en marknad och att man måste räkna med höjda elpriser under vinterperioden, då elpriset påverkas av många faktorer och inte är någon fast materia. 

Här kan du lyssna på Magnus intervju i P4 Västernorrland.