Elnätsbranschens olympiad på Lugnet i Falun

Inbjudan till pressvisning 22 maj 2018, kl. 09:00

22-25 maj är det dags för EBR Metod- och maskindagar i Falun. Det är elnätsbranschens största utomhusmässa som arrangeras vart fjärde år. Den arrangeras av Energiföretagen Sverige, i år tillsammans med Falu Energi & Vatten.

Du är välkommen att besöka mässområdet med 90 utställare. Mässområdet är uppbyggt och redo för att ta emot de över 1300 yrkesverksamma som i vanliga fall, dygnet runt, året runt arbetar med att se till att el och värme når våra hem och alla samhällsfunktioner runt omkring oss.

Arrangemanget genomförs under två dagar, dels 22-23 maj och dels 24-25 maj. Mässan är uppbyggd kring åtta utomhusstationer, som alla deltagare besöker, för att ta del av både nya och beprövade metoder, maskiner, verktyg och material som har med elnätskonstruktion och underhåll att göra. EBR Metod- och maskindagar vänder sig till elnätsföretagens personal som arbetar praktiskt med planering respektive fältarbete.

– EBR Metod- och maskindagar är i det närmaste en institution inom elnätsbranschen. Mässan samlar yrkesverksamma, underleverantörer och entreprenörer på ett och samma ställe. I år har vi över 1300 anmälda, säger Jenny Åkerberg, projektledare på Energiföretagen Sverige.

EBR Metod- och maskindagar samlar ett 90-tal särskilt inbjudna utställare som visar alltifrån kablar och säkerhetsutrustning till stolpar och fordon.

Mässan kryddas i år även av specialvisningar för skolelever och arbetssökanden. Per Dahlberg, vd på Falu Energi & Vatten kommenterar:

– Vi är väldigt glada och stolta över att arrangera den här mässan tillsammans med Energiföretagen, och bjuda in hela branschen till Falun. Förutom alla yrkesverksamma vill vi passa på att bjuda in studenter och arbetssökande till Lugnet. Energibranschen sysselsätter människor i precis hela landet och vi har ett stort rekryteringsbehov. EBR Metod- och maskindagar är ett perfekt tillfälle för oss att visa upp hur jobben på fältet verkligen ser ut, säger han.

Information om pressvisningen

22 maj kl. 09:00 bjuds journalister in för att se mässområdet samt intervjua arrangörernas vd:ar Per Dahlberg, Falu Energi & Vatten och Pernilla Winnhed, Energiföretagen Sverige.

Samling sker vid Arrangörstältet på Lugnet.

Det ges möjlighet att ta bilder.

Anmälan och mer information

Lisa Hjelm, Energiföretagen Sverige, 08-677 26 54

Mikaela Trapp, Falu Energi & Vatten, 023-77 49 39

Vad är EBR?

EBR står för ElnätsBranschens Riktlinjer och är ett varumärke som ägs av branschorganisationen Energiföretagen Sverige. EBR:s olika anvisningar beskriver hur det svenska elnätet ska byggas och underhållas på ett hållbart, säkert och kostnadseffektivt sätt.

Mer information om EBR finns på här.

Mer information om EBR Metod- och maskindagar finns på här.