Materialet för Energi i klassrummet ute nu!

Publicerat av: Eva Rydegran ·

Ibrahim och Yannick är två av de sex personer man möter i läromedlet Energi i klassrummet – ett kostnadsfritt utbildningsmaterial riktat till vuxna som lär sig svenska. Syftet är att bidra till en bättre språkundervisning samtidigt som energibranschen synliggörs för den som är ny i Sverige.

– Det här är något av det roligaste man kan få jobba med, säger Elin Fellers som projektleder Energi i klassrummet, ett av de utvecklingsprojekt finansierat av statliga främjandemedel. Språket är många gånger en nyckelfråga när det kommer till anställningsbarhet men istället för att enbart ställa språkkrav så blir det mer konstruktivt att ta fram ett riktigt bra material att sätta i händerna på SFI-lärarna, fortsätter hon.

Klassrumsmaterialet består av tre olika foldrar. Dels träffar vi en praktikant och en handledare, dels får vi lära känna en mentor och en adept och däröver presenterar två medarbetare sina arbetsuppgifter och yrkesroller. Ett facit, en lärarhandledning och ett antal hörövningar följer också med, liksom en hänvisning till Energiföretagens webbplats www.energijobb.se där fler vägar in i branschen presenteras.

– Nu hoppas vi på stor spridning i utbildningsvärlden! Och det borde det bli då läromedlet verkligen är win win – eleverna utvecklar svenskan samtidigt som vi visar upp hur det kan vara att jobba, praktisera eller ha en mentor i energibranschen, säger Elin

Här kan du läsa mer om några av de medverkande personerna i Energi i klassrummet?

Här hittar du allt material

 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Elin Fellers

Elin Fellers

Projektkoordinator välutbildade nyanlända
Enhet: Kommunikation
Telefon: 08-677 26 93
Mobil: 0701-64 44 47
E-post: elin.fellers@energiforetagen.se