Ystad Summit 2023

Det har väl inte undgått någon att Sydsveriges energiförsörjning har många utmaningar? Därför är det viktigt för Energiföretagen Sverige att medverka på Sydsveriges största påverkansarena; Ystad Summit 2023 den 7-8 september. Missa inte våra fyra energiseminarier. Här kan du se webbsändningarna i efterhand.

Se våra seminarier från Ystad Summit

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor. Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.
Ändra inställningar

Vilka är de stora effektutmaningarna och hur lyckas vi med energiomställningen? Ser politiken utmaningarna och vad vill de göra åt dem? Kan vi hålla två tankar i huvudet samtidigt; det vill säga bygga ny kraftproduktion och ett slagkraftigt och hållbart samhälle? I samarbete med Skånes Effektkommission presenteras en konkret och realistisk färdplan över hur Skåne blir till 50 procent självförsörjande på eleffekt senast på 2030.
Vilka är de stora effektutmaningarna och hur lyckas vi med energiomställningen? Ser politiken utmaningarna och vad vill de göra åt dem? Kan vi hålla två tankar i huvudet samtidigt; det vill säga bygga ny kraftproduktion och ett slagkraftigt och hållbart samhälle? I samarbete med Skånes Effektkommission presenteras en konkret och realistisk färdplan över hur Skåne blir till 50 procent självförsörjande på eleffekt senast på 2030. Regional kraftproduktion idag och i morgon. Vad finns det för alternativ i södra Sverige? Deltar gör Ted Bergdahl, European Energy, Ebba Phillips John, RWE Renewables och Fredrik Fackler, Kraftringen. Moderar gör Hannes Sonnsjö, LTH. Kommenterar gör en politikerpanel med representanter för S, SD och C. Så tar vi tillvara på drivkrafter för energiomställningen. Alla vill ha en robust energiförsörjning till rimliga priser, men vem vill ha produktion eller nät runt knuten? Vi tittar på utmaningar som riskerar sätta käppar i hjulet för energiomställningen så som långa tillståndsprocesser, kostnader, lokalt motstånd mot ny kraftproduktion och ledningar med mera. Vi diskuterar även hur vi kan lösa utmaningarna. Deltar gör Carl Adam von Arnold, Jordberga Gård, och Ulrik Stridbaek, Örsted. Moderar gör Sandra Johanne Selander, Länsstyrelsen Skåne. Kommenterar gör en politikerpanel med representanter för S och L. Ny teknik som bidrar till energiomställningen och elektrifieringen. Vilka är de nya aktörerna, behoven och teknikerna? Deltar gör Karin Waldén, Kraftringen, Magnus Sahlin, Trelleborg Energi, Max Åhman, LTH och Ingvi Thorkelsson, Axpo. Moderar gör Hannes Sonnsjö, LTH.