Pernilla Winnhed invald i Prisdialogens styrelse

Pernilla Winnhed, VD för Energiföretagen

Pernilla Winnhed, vd för Energiföretagen Sverige, har tagit plats i Prisdialogens styrelse i samband med föreningens årsmöte. Prisdialogen är en modell för lokal dialog om förändringar av fjärrvärmepris, med central prövning.

Vid Prisdialogens årsmöte i veckan valdes Pernilla Winnhed in som ordinarie ledamot i Prisdialogens partssammansatta styrelse. I styrelsen företräds Energiföretagen Sverige även av vår vice ordförande Anders Östlund, till vardags vd för Öresundskraft.

Prisdialogen fick också en ny styrelseordförande. Leif Linde, vd för Riksbyggen tar över efter Kurt Eliasson, vd SABO, som varit ordförande sedan Prisdialogen startade 2013. Kurt Eliasson lämnar ordförandeposten eftersom han ska gå i pension under året men fortsätter som ledamot i styrelsen. I samband med årsmötet utsåg styrelsen också en ny kanslichef för Prisdialogen, Christian Holtz.

Syftet med Prisdialogen är att stärka fjärrvärmekundens ställning på värmemarknaden och att öka förtroendet för fjärrvärmeleverantörens prissättning. Det är ett initiativ för en positiv utveckling av värmemarknaden som gynnar både kunder och leverantörer. Prisdialogen har funnits i tre år och omfattar 2016 över 1,5 miljon hushåll. De är kunder hos 29 fjärrvärmeföretag, med sammanlagt 72 fjärrvärmenät.

Här kan du läsa mer om Prisdialogen.