Ny chef till Energiföretagen Sveriges Brysselkontor

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Daniel Wennick har utsetts till ansvarig för Energiföretagen Sveriges Brysselkontor och börjar måndag den 14 november. Han kommer närmast från Svenskt Näringslivs kontor i Bryssel.

Daniel Wennick tillräder sin tjänst på Energiföretagens Brysselkontor redan den 14 november. I Bryssel finns han däremot sedan länge. Daniel kommer närmast från Svenskt Näringslivs Brysselkontor, där han arbetat i fem år, senast som biträdande chef med ansvar för energi- och klimatfrågor.

– Jag är jätteglad över att vi kunnat rekrytera Daniel Wennick som vårt ansikte utåt i Bryssel. Förutom att han har rätt kompetens och erfarenhet upplever jag honom som en resultatinriktad person med mycket energi och idéer kring hur vi kan utveckla verksamheten, säger Anja Alemdar, chef för enheten Politik och kommunikation, som Daniel ska tillhöra.

Daniel Wennick tajmar in sin start i Energiföretagens tjänst med att de nordiska branschorganisationerna flyttar ihop, för att verka från ett gemensamt kontor. Invigningen av det gemensamma kontoret planeras till slutet av november.

– Det är väldigt mycket som händer på energiområdet i Bryssel just nu. Energi är en mycket viktig samhällsfunktion, vilket gör att många har synpunkter på vad som är bästa lösningen på våra energiutmaningar. Inte minst diskuteras detta inom EU, där mycket just nu kretsar kring Energiunionen och dess uttalade målsättningar. Det ska bli spännande att följa och försöka påverka inriktningen på EU:s beslut och rekommendationer inom energiområdet, säger Daniel Wennick.