Anmälan öppen för elnätföretagens största mässa

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

I maj 2018 år är det återigen dags för ett av de största arrangemangen i Sverige för elnätsföretag. Energiföretagen Sverige och Falu Energi & Vatten är värdar för mässan som intar nationalarenan Lugnet den 22-25 maj.

EBR Metod- och maskindagar är ett unikt branschevenemang för elnätsföretagen där både nya och beprövade metoder, maskiner, verktyg och material visas upp utomhus på åtta visningsstationer. Deltagarna anmäler sig till två av mässdagarna, antingen 22-23 maj eller 24-25 maj, och deltar på schemalagda demonstrationer av utställarna.
– EBR Metod- och maskindagar har blivit en institution inom elnätsbranschen. Vart fjärde år samlas hela branschen – tillsammans med underleverantörer och entreprenörer – för att gå igenom senaste nytt vad gäller maskiner, metoder och utrustning på elnätssidan. Med tanke på allt spännande som är på gång på elnätssidan, hoppas vi på att åtminstone tangera tidigare deltagarrekord – cirka 2 000 personer, säger Jenny Åkerberg, projektledare på Energiföretagen Sverige.

Lyfter fram jobbmöjligheterna

Mässan anordnas i samarbete med ett av föreningens medlemsföretag. 2014 var det Gävle Energi som stod för värdskapet och i år är det Falu Energi & Vatten.
– Vi är väldigt glada och stolta över att arrangera den här mässan tillsammans med Energiföretagen, och bjuda in hela branschen till Falun. Förutom alla yrkesverksamma vill vi passa på att bjuda in studenter och arbetssökande till Lugnet. Energibranschen sysselsätter människor i precis hela landet och vi har ett stort rekryteringsbehov. EBR Metod- och maskindagar är ett perfekt tillfälle för oss att visa upp hur jobben på fältet verkligen ser ut, säger Per Dahlberg vd på Falu Energi & Vatten.

Mästerskap med fokus på säkerhet

I år sätter EBR-mästerskapen en guldkant på mässan. Under mässdagarna ska yrkesutövare tävla i grundläggande moment, som stolpklättring och kabelskarvning. Christer Gruber är ansvarig för tävlingsmomenten:
– Vi vill sätta fokus på branschens yrkesutövare i fält. De är viktiga spelare i den svenska leveranssäkerheten och de utför arbetsmoment med en enorm yrkesskicklighet som är väl värd att visas upp - med säkerheten i fokus, säger han.

Anmälan till yrkestävlingen öppnar i januari och mer information om den kommer inom kort.

Många nyheter visas upp

EBR Metod- och maskindagar vänder sig till elnätsföretagens personal som arbetar praktiskt med planering respektive fältarbete.
– Vi brukar få ta emot större grupper av medarbetare från elnätsföretagen, och det är så klart väldigt roligt. Tidigare erfarenhet har visat att det är de samlade intrycken som är viktigast när medarbetarna sedan återvänder hem till vardagen. Vi vet att det är möjligheten att i fält få klämma och känna på nymodigheterna som ger mest, säger Jenny Åkerberg. Och nu är anmälan öppen!

Välkommen med din anmälan!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Jenny Åkerberg Tattaranno

Jenny Åkerberg Tattaranno

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 30
E-post: jenny.akerberg@energiforetagen.se