Stöd GIVEWATTS under Earth Hour 2017: ”släck här – tänd där”

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

För fjärde året i rad driver GIVEWATTS och Energiföretagen Sverige kampanjen "Släck här – tänd där” i samband med Earth Hour som i år infaller den 25 mars. Syftet är att uppmärksamma de 1,3 miljarder människor som idag saknar tillgång till elektricitet, som inte har möjlighet att släcka en lampa under Earth Hour.

För dessa människor är tillgång till en solenergilampa första steget mot en hållbar framtid med bättre hälsa och bättre ekonomi. Delta gärna i Earth Hour-manifestationen genom att släcka lampor här och spara energi men stöd samtidigt GIVEWATTS arbete med att skapa möjlighet att tända en solenergilampa i ett hem på den kenyanska landsbygden.

Hittills har GIVEWATTS med stort stöd av Energiföretagen Sverige och svenska energiföretag, i direkt samarbete, nått ut med nära 30 000 solenergilampor till skolbarn och deras familjer i Kenya och Tanzania. Samarbetet mellan den svenska energibranschen och GIVEWATTS har pågått i över fem år.

Så här deltar du i kampanjen

GIVEWATTS driver nu insamlingen till regionen Malindi i östra Kenya längs kusten. I området bor drygt 300 000 personer varav merparten lever helt utanför elnätet och använder därför fotogen, ved och kol för ljus, uppvärmning och matlagning. GIVEWATTS är idag verksamma i regionen och efterfrågan på solenergilamporna är stor och därför vill GIVEWATTS fortsätta växa där.

Läs om kampanjen, hur du kan bidra eller starta egna projekt här

Läs mer om GIVEWATTS arbete med att sprida ren och säker energi till människor i utvecklingsländer här

Läs om energibranschens tidigare samarbete med GIVEWATTS här och vad svenska energiföretag har genomfört för aktiviteter

Earth Hour inträffar lördagen den 25 mars klockan 20:30 till 21:30 då hela världen uppmanas att släcka sina lampor. Det är enligt arrangerande WWF "världens största miljömanifestation".

Läs om Earth Hour på WWF:s webbplats här