Nya medlemmar i Prisdialogen 2019

Publicerat av: Annika Johannesson ·

Prisdialogen, mellan kunder och fjärrvärmeleverantörer har funnits sedan 2013 och fjärrvärmeleverantörerna söker medlemskap varje år. Nu har styrelsen beviljat elva fjärrvärmeleverantörer medlemskap för kommande år, 2019. För första gången omfattas fjärrvärmekunderna i Järfälla, nordväst om Stockholm, av Prisdialogen.

Vid Prisdialogens styrelsemöte behandlades ansökningar från elva fjärrvärmeleverantörer, som har genomfört lokala prisdialoger med sina kunder. Tio av dem sökte förlängt medlemskap, vilket betyder att de redan är medlemmar i Prisdialogen. Styrelsen beviljade också medlemskap för första gången för E.ON:s nät i Järfälla. Det innebär att ytterligare cirka 25 000 hushåll har varit företrädda i årets lokala prisdialog.

- Det är roligt att de som redan är medlemmar i Prisdialogen är snabba med att genomföra sina lokala dialoger. Att redan elva fjärrvärmeleverantörer beviljats medlemskap för 2019 är ett gott tecken. Det är också roligt att en ny kommun omfattas efter att E.ON har genomfört lokal prisdialog i Järfälla, säger Prisdialogens ordförande, Leif Linde, till vardags vd för Riksbyggen.

Sista ansökningsdag för medlemskap 2019 är den 15 september. Dessa ansökningar tar styrelsen beslut om i oktober.

Läs mer om medlemmarna i Prisdialogen 2019 i Prisdialogens pressmeddelande, på www.prisdialogen.se.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lina Enskog Broman

Lina Enskog Broman

Ansvarig kraftvärme, fjärrvärme och fjärrkyla
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 16
E-post: lina.enskog.broman@energiforetagen.se