Årets första nummer av Tidningen Energi ute nu!

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

I nya numret av Tidningen Energi kan du bland annat läsa om energiföretagens roll när Sverige ska bli klimatneutralt och hur gamla uttjänta bussbatterier får nytt liv som lager i bostadshus. Dessutom intervjuas med Lina Bertling Tjernberg, professor i kraftnätsteknik. Du läser det helt kostnadsfritt på nätet!

För att så många som möjligt ska kunna läsa om allt spännande som sker - och som vi tillsammans åstadkommer - i energibranschen, så erbjuder vi Tidningen Energi utan kostnad via e-magin. Du som är medlem i Energiföretagen Sverige får även den tryckta tidningen utan kostnad någon vecka innan den finns tillgänglig på nätet.

Här kan du läsa mer om Tidningen Energi och hur du till exempel annonserar.

Läs årets första nummer på e-magin här!

  • Tema: Omställning. Energibolagen kommer att få ny – och viktig – roll när Sverige går mot att bli klimatneutralt.
  • Porträtt: Lina Bertling Tjernberg, professorn som vill lösa verkliga problem. Utmaningarna är många och lösningarna stavas starkare styrning och bättre samordning.
  • Sommarens många elavbrott tärde på gotlänningarnas tålamod och innebar stora förluster för öns industri. Nu investeras 150 miljoner kronor i elnätet.
  • I Göteborg får gamla uttjänta bussbatterier nytt liv. I ett nytt projekr lagrar de el från solpaneler åt en bostadsrättsförening.
  • Så använder Karlstads Energi sitt klimatbokslut i marknadsföringen.