Tidningen Energi: Säker på jobbet

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Alla ska komma hem säkert från jobbet. Det ligger nära till hands att tänka på sjukvårdspersonal, men det gäller alla yrkesgrupper. Alltid. I det senaste numret av Tidningen Energi är det Tema Arbetsmiljö, där vi kan läsa om hur energibranschen kraftsamlar för att öka säkerheten på jobbet.

Mer från senaste numret, som du kan läsa på e-magin.

  • Serverhallar är riktiga elslukare, men deras reservkraft UPS, kan samtidigt bidra till systemstabilitet i elnätet. Bahnhof vill låta en av sina serverhallar bidra med frekvensreglering.
  • Ta tillvara spillvärmen och avlasta det lokala elnätet. Det är tanken bakom den småskaliga kraftvärmen som nu växer fram på flera håll. Bland annat testar Ronneby Miljö och Teknik, i samarbete med Energikontor Sydost, två olika tekniker med två olika utfall.
  • I Finland borras det för fullt i urberget, för slutförvaret för kärnbränslet. Tidningen Energi har besökt Onkalo, världens första slutförvar för använt kärnbränsle.

Glöm inte heller att Tidningen Energi finns på nätet - besök Energi.se - bland annat för det senaste om Corona och energibranschen. Bland annat "Så påverkas sol- och vindkraftsindustrin av Corona."