Gunilla Andrée tillförordnad vd från 17 oktober

Publicerat av: Annika Johannesson - konsult ·

Pernilla Winnhed gör sin sista vecka som vd för Energiföretagen Sverige. Styrelsen arbetar med rekrytering av hennes efterträdare och tills det är klart har Gunilla Andrée utsetts till tillförordnad vd. Gunilla Andrée är idag chef för enheten Stab och medlemsdialog på Energiföretagen.

– Jag är naturligtvis glad över förtroendet att leda Energiföretagen tills en ny vd är på plats. Energifrågorna är ju så viktiga och det händer mycket på energiområdet just nu, så det blir en spännande uppgift, säger Gunilla Andrée som tillträder som tillförordnad vd den 17 oktober.

När Gunilla Andrée går in som tillförordnad vd kliver Mats Andersson, regionchef Nord, in som tillförordnad enhetschef för Stab och medlemsdialog.

Pernilla Winnhed har varit vd sedan Energiföretagen bildades. Hon går nu vidare till nya utmaningar efter 25 år i energibranschen. Hon summerar sina år som vd för Energiföretagen Sverige:

– Det har varit en fantastisk tid på många sätt. Lärorik, spännande och rolig, med många intressanta frågor som jag sannolikt kommer att sakna. Men mest kommer jag att sakna alla fantastiska människor som jag mött i medlemsföretagen och på Energiföretagen. Jag lämnar nu med varm hand över ledarskapet till Gunilla Andrée tills dess att en ny ordinarie vd är på plats, avslutar Pernilla Winnhed.