Mattias Jonsson om Socialdemokraternas energipolitik

Hur ser Socialdemokraterna på målet om 100% förnybart nu när behovet av el är större än någonsin? Går det att hålla löftet om att korta tillståndsprocesserna med hälften och kommer elektrifieringsstrategin stå sig över valet och ett eventuellt regeringsskifte? Lyssna på samtalet mellan Mattias Jonsson, energipolitisk talesperson för S och Energiföretagens Hannes Borg.

Vilka är de viktigaste energipolitiska frågorna inför valet 2022? Hur menar de olika partierna att vi ska klara utbyggnaden av elsystemet i den takt det krävs för den massiva elektrifiering som står för dörren? Vilka styrmedel och reformer vill politiken se? Inför Arena Energi i Almedalen och inför valet 2022 intervjuar Hannes Borg partiernas energipolitiska talespersoner för att få svaren.

Här lyssnar du på Mattias Jonsson, Socialdemokraterna, som i sin intervju lyfter behovet av att framför allt satsa på elnäten och havsbaserad vind där man bedömer potentialen så hög som 150 TWh. Samtidigt menar han att kärnkraften kommer att spela en viktig roll under lång tid framöver och utesluter heller inte satsningar på SMR framöver. Du hittar samtliga intervjuer i vår Play-kanal.

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor. Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.
Ändra inställningar