EBR/ESA Lärarutbildning

EBR/ESA Lärarutbildning ger dig kvalitetssäkrad kompetens i att utbilda andra inom de utbildningskoncept som ingår i Energiföretagens elsäkerhetssatsning Wattityd.

Efter genomförd utbildning med godkänt resultat kan du titulera dig EBR/ESA lärare och via godkänd utbildningsanordnare utbilda samt godkänna deltagare som du utbildat, under förutsättning att du har avtal med en godkänd utbildningsanordnare.

Du blir också ambassadör för EBR/ESA och Wattityd och en av dem som sprider elsäkerhet inom branschen, tillsammans med oss.

Efter godkänd utbildning kan du arbeta som lärare inom ESA

Om utbildningen

EBR/ESA Lärarutbildning är en utbildning för dig som har gedigen yrkeserfarenhet inom elsäkerhetsfrågor och vill börja utbilda andra inom de utbildningskoncept som ingår i vår elsäkerhetssatsning Wattityd. Läs om Wattityd här.

Efter utbildningen till EBR/ESA lärare behöver du vara ansluten till en eller flera utbildningsanordnare som har samarbetsavtal med Energiföretagen eller ha avtal som utbildningsanordnare själv. Utbildningsanordnaren måste även ha produktavtal för de utbildningskoncept som du som lärare har behörighet att utbilda inom.

Utbildningen fokuserar på att ge dig rätt förutsättningar utifrån planering, pedagogik och framförande. Efter utbildningen ska du kunna paketera och förmedla kunskapen för det utbildningskoncept du utbildar i. Fokus ligger följaktligen inte på ämneskunskapen – den ska du ha med dig in i utbildningen. Läs mer om utbildningen och dess krav under fliken "Fördjupad information"


Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?
För att delta på EBR/ESA lärarutbildning behöver du ha yrkeserfarenhet inom något av Wattityds utbildningskoncept.

Ansökan
För att delta på EBR/ESA lärarutbildning behöver du ha yrkeserfarenhet inom något av Wattityds utbildningskoncept. Innan utbildningen säkerställer EBR att du har rätt yrkeserfarenhet inom det utbildningskoncept du vill undervisa i. Vi gör därefter en bedömning och återkopplar till dig om du är godkänd eller inte (via den e-post du angett).

  1. Genomföra kunskapstest för respektive utbildningskoncept som du söker till. Du anmäler dig till kunskapstest via den rosa knappen nedan.
  2. Fyll i ansökan för de utbildningskoncept du önskar bli behörig för. Ansökningsblanketter hittar du nedan. De behöver laddas ned till din dator för att kunna användas.
  3. Skicka in ansökan bestående av ansökningsblankett/-er, styrkt arbetsintyg, kursintyg mm till mika.almgren@energiforetagen.se
  4. EBR granskar ansökan, vi meddelar dig per e-post om ansökan är godkänd eller om den behöver kompletteras. Du får även besked om din ansökan inte blir godkänd.
  5. Vid godkänt kunskapstest och ansökan, välkommen att anmäla dig till kommande utbildningstillfälle. Anmälningslänk hittar du i rosa fältet "Boka" här, uppe till höger.  Vid frågor kontakta mika.almgren@energiforetagen.se.

Ansökningsblanketter

EBR ESA Instruerad
EBR ESA Fackkunnig
EBR ESA Röjning
EBR ESA Vattenvägar
EBR ESA Mätarmontör
EBR Kabelförläggning
EBR Diplomerad Mätarmontör
För närvarande ej aktuell
EBR Maskinförare

När är nästa utbildningstillfälle?

EBR ESA Lärarutbildning arrangeras fyra gånger per år, varje utbildningstillfälle genomförs under tre heldagar i Stockholm.  Kontakta oss för mer information mika.almgren@energiforetagen.se

 

 

Kontakt

Mika Almgren

Mika Almgren

Delproduktägare Wattityd och ansvarig för TTT-organisationen
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 25 29
E-post: mika.almgren@energiforetagen.se