EBR/ESA Lärarutbildning

EBR/ESA Lärarutbildning är utbildningen för dig som brinner för elsäkerhet på arbetsplatsen och gärna delar med dig av
din kunskap till andra.

Du blir också ambassadör för EBR/ESA och Wattityd och en av dem som sprider elsäkerhet inom branschen, tillsammans med oss.

Efter genomförd utbildning med godkänt resultat kan du titulera dig EBR/ESA-lärare och teckna avtal med en godkänd utbildningsanordnare.
Nu kan du utbilda samt godkänna deltagare som du har utbildat.

Efter godkänd utbildning kan du arbeta som lärare inom ESA

Om utbildningen

EBR/ESA Lärarutbildning ger dig kvalitetssäkrad kompetens i att utbilda andra inom de utbildningskoncept som ingår i Energiföretagens elsäkerhetssatsning Wattityd.

Du som söker behöver ha dokumenterad yrkeserfarenhet inom elbranschen, god kunskap om elsäkerhet och vill utbilda andra inom de utbildningskoncept som ingår i Energiföretagens elsäkerhetssatsning Wattityd. Läs om Wattityd här.

Utbildningen fokuserar på att ge dig rätt förutsättningar som lärare utifrån planering, pedagogik och framförande. Den innehåller även en fördjupning inom ditt valda sakområde. Efter utbildningen ska du kunna paketera och förmedla kunskapen för aktuellt utbildningskoncept.

När du har gått utbildningen med godkänt resultat får du ett certifikat som intygar att du är en del av Wattityd och bidrar till ökad säkerhet i elbranschen.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?
För att bli antagen till EBR/ESA lärarutbildning behöver du ha dokumenterad yrkeserfarenhet inom något av Wattityds utbildningskoncept.

Övriga antagningskrav för utbildningen beskrivs på ansökningsblanketten för respektive utbildning. Du hittar dem längre ner på sidan, under rubriken "Ansökningsblanketter".

Varför måste jag göra ett kunskapsprov innan utbildningen? 
Du som söker behöver ha dokumenterad yrkeserfarenhet inom elbranschen, god kunskap om elsäkerhet och de utbildningskoncept du önskar utbilda inom, detta är krav som ställs av EBR och branschen. För att vi ska kunna säkerhetsställa att kraven uppfylls så att du som deltagare har rätt förutsättningar att gå utbildningen, är kunskapsprovet en del av antagningen. 

Så här ansöker du

  1. Gör ett ”Kunskapsprov”. Längre ner på sidan hittar du samtliga koncept. Välj de utbildningskoncept du vill bli behörig inom. Du kommer därefter att få ett mejl med en länk till ett intagningsprov som du ska göra. För att fullfölja ansökan så behöver du få ett godkänt resultat på kunskapsprovet. Ditt resultat visas direkt efter slutfört prov.
  2. Fyll i ansökan för de utbildningskoncept du vill bli behörig för, när du har gjort provet och fått godkänt resultat. Ansökningsblanketter hittar du på länken längre ner på sidan. Blankett för respektive utbildningskoncept behöver laddas ned till din dator för att du ska kunna fylla i den. Det viktigt att du fyller i samtliga fält.
  3. Skicka in din ansökningsblankett, styrkt arbetsintyg och kursintyg, samt information om att du slutfört kunskapstestet till mika.almgren@energiforetagen.se
  4. Wattityd granskar din ansökan, enligt de krav som ställs av EBR. (Kraven som behöver uppnås för att delta på lärarutbildningen framgår av ansökningsblanketterna för respektive utbildningsområde).
  5. Wattityd återkopplar till dig via e-post om du uppfyller kraven till lärarutbildningen, om din ansökan behöver kompletteras eller om den avslås.
  6. Efter godkänt kunskapstest och ansökan, är du välkommen att anmäla dig till kommande utbildningstillfälle.  Du kommer få en personlig länk som slutför anmälan till EBR ESA Lärarutbildningen.

Vid frågor och mer information, kontakta mika.almgren@energiforetagen.se.

Anmälan till kunskapsprov

EBR ESA Instruerad
EBR ESA Fackkunnig
EBR ESA Röjning
EBR ESA Vattenvägar
EBR Kabelförläggning
EBR Diplomerad Mätarmontör

Ansökningsblanketter

EBR ESA Instruerad
EBR ESA Fackkunnig
EBR ESA Röjning
EBR ESA Vattenvägar
EBR ESA Mätarmontör
EBR Kabelförläggning
EBR Diplomerad Mätarmontör

För närvarande är inte lärarutbildningar planerade för: 
EBR Maskinförare
EBR-ESA Industri och installation
EBR-ESA Vattenvägar Instruerad person

När är nästa utbildningstillfälle?

Varje utbildningstillfälle startar med en digital introduktion med inriktning på sakkunskap följd av tre heldagar på plats i Stockholm. Kontakta mika.almgren@energiforetagen.se för mer information.

Läs mer om utbildningen och dess krav under "Fördjupad information".

 

Kontakt

Mika Almgren

Mika Almgren

Delproduktägare Wattityd och ansvarig för TTT-organisationen
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 25 29
E-post: mika.almgren@energiforetagen.se