Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Elnätsdagarna

Konferens

Huvudinnehåll

Årets Elnätsdagar genomförs 13-14 november på Quality Hotel Globe i Stockholm.

Programmet börjar ta form och föredragen fylls på. Många intressanta och högaktuella programpunkter kommer att upplevas och vi har i år förlängt denna konferens med ett par timmar så att vi får plats med allt som är aktuellt.

Konferensen inleds med aktuella frågor i branschen och som inledningstalarare har vi Pernilla Winnhed, VD Energiföretagen Sverige, tätt följt av Lotta Medelius Bredhe, GD Svenska kraftnät samt Sebastian de Toro, Statssekreterare till Anders Ygeman. Vi får även höra Anders Richert, Teknisk direktör, Elsäkerhetsverket och Anne Vadasz Nilsson, GD Energimarknadsinspektionen.

Här ser du vilka företag som är utställare.

Några delar ur programmet:

Clean Energy Package CEP, Peter Takacs från Vattenfall belyser aktuella frågeställningar kring implementeringen i svensk lagstiftning, med fokus på elnätsfrågor.

Från Ellevio möter vi Henrik Bergström som talar om hur branschen möter kapacitetsbristfrågorna. Användarflexibilitet hos både slutkunder och institutionella samt vilka åtgärder som genomförts och planer för de närmaste åren.

Karin Tvingsjö, Energimarknadsinspektionen finns på plats och ger oss status i Tariffutredningen med slutsatser och aktuella frågeställningar.

Skellefteå Kraft Elnät håller en presentation om vad de ser för möjligheter och utmaningar med etableringen av Northvolts batterifabrik i Skellefteå.

Under några timmar dag två delar vi upp oss i två grupper där ni kan fördjupa er i det ämne som lockar mest; teknik eller marknad och regelverk.

Du får möjlighet att besöka våra utställare, nätverka med kollegor i branschen och den första dagen avslutar vi med en gemensam middag.

Välkomna till årets Elnätsdagar!

Läs medlemsnyhet från 2018 års konferens.

#elnät19

Kontakt

Maria Nyström

Projektkoordinator
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 31
E-post: maria.nystrom@energiforetagen.se

Susan Öhrbom

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 27 65
E-post: susan.ohrbom@energiforetagen.se