Digital parlör

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Här får du tillgång till drygt 2000 facktermer på arabiska, engelska och svenska för yrkesverksamma i energibranschen. Låt den bli en del av din vardag på jobbet med kollegor från olika delar av världen.

För att välja språk i parlören, klicka på språkvalen som syns i rosa text. Facktermerna för energibranschen finns tillgängliga på arabiska, engelska och svenska. Den digitala parlören har skapats i nära samarbete med Kraftringen.

Om du söker på mer generella termer, som till exempel "omklädningsrum" kan dessa finnas tillgängliga även på andra språk.

För att spara parlören som favorit i din smartphone, klicka här.

Varför finns den digitala parlören för energiexperter?

Energibranschen står inför ett omfattande behov av att rekrytera experter med branscherfarenheter av olika slag. En nyckel till lyckad integration är språket och för att underlätta introduktionen av nyanlända energiexperter, med bakgrund i Mellanöstern, tog Energiföretagen Sveriges medlemsföretag Kraftringen fram en svensk-engelsk-arabisk parlör, med ord och begrepp vi använder i energibranschen.

Huvudpersonen bakom parlören heter Basel Taleb, som efter sitt eget behov när han kom till Kraftringen, tog fram den första versionen av parlören. Med hjälp av anslag från Arbetsförmedlingen har nu branschorganisationen Energiföretagen Sverige, tillsammans med Basel och Kraftringen gjort parlören än mer tillgänglig via den digitala plattformen Lingio.

Notera att Kraftringen och Energiföretagen Sverige inte gör några anspråk på att parlören är heltäckande, och reserverar oss också mot eventuella felaktigheter. Den är framtagen av medarbetare i branschen, och inte av professionellt utbildade tolkare eller språkvetare.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Elin Fellers

Elin Fellers

Projektkoordinator välutbildade nyanlända
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 93
Mobil: 0701-64 44 47
E-post: elin.fellers@energiforetagen.se