Flygande start för EBR Metod- och maskindagar

Publicerat av: Jenny Åkerberg Tattaranno ·

År av förberedelser omsattes äntligen i verklighet när EBR Metod- och maskindagar invigdes med en flygande cykeluppvisning på Lugnet i Falun.

90 utställande företag med nästan 400 företagsrepresentanter från hela Europa och totalt 1400 deltagare kommer till Lugnet i Falun när Energiföretagen Sverige och Falu Energi och Vatten arrangerar elnätsbranschens olympiad EBR Metod- och maskindagar. Deltagarintervjuer och filmer från mässan kommer att publiceras de kommande dagarna, men vi vill bjuda på några bilder från mässans första dag.

Vill ni lyssna till Per Dahlberg, vd för Falu Energi och Vatten, som intervjuades i P4 Dalarna Morgon, lyssna här 3:14 in i sändningen.

Se också inslaget i SVT Dalarnas nyhetssändning här 5:07 in i sändningen.

Cykeluppvisningsproffs inledde invigningen med en fartfylld show inne i Lugnets sporthall.

Medarbetare från Falu Energi och Vatten är gruppvärdar på mässan, de guidar runt besöksgrupperna på de åtta visningsstationerna.

Mängder med mat, kaffe och kanelbullar går åt när deltagare och utställare går och står hela dagen.

Besökare hälsas välkomna till station två av stationsvärd Erika Cederstedt, Vattenfall.

Från vänster: Per Dahlberg, vd Falu Energi och Vatten, Pernilla Winnhed, vd Energiföretagen Sverige, Mikaela Trapp, kommunikatör Falu Energi och Vatten, Bosse Andreasson, vd Sundsvall elnät och ordförande i EBR-kommitteen.

Uppbyggnaden av mässan har pågått i flera dagar, här säkerhetsspärras ett område av Birgitta Granström, Umeå Energi Elnät och Pär Gustafsson, Skellefteå Kraft Elnät. 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Jenny Åkerberg Tattaranno

Jenny Åkerberg Tattaranno

Projektledare
Enhet: Kompetens & utveckling
Telefon: 08-677 26 30
E-post: jenny.akerberg@energiforetagen.se