Energisystemet illustration

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Allt i energisystemet hänger ihop. Detta har vi tagit fram en illustration över. Det är tänkt att alla våra medlemmar som vill, ska kunna använda illustrationen som finns i interaktiv form för webben eller som bilder för Powerpoint.

Grafik: Erik Nylund/Visualize that

Sverige har ett av världens bästa energisystem med låg miljö- och klimatpåverkan jämfört med de flesta av jordens länder. Energisystemet består av olika delar som omvandlar, lagrar och transporterar energi till slutlig användning hos kunderna. Den slutliga användningen kan i sin tur delas upp i tre användningsområden: industri, bostäder och service samt transporter. Alla dessa delar hänger ihop och bildar en helhet. 

Till hjälp för den som pratar om energisystemet har vi tagit fram en illustration som visar hur de olika delarna hänger ihop (scrolla ner för att se). Den ska man kunna använda om man vill djupdyka i någon speciell del - till exempel hur elproduktionen i Sverige ser ut, eller elnätets uppbyggnad. Eller om man vill visa hur avfallssystemet hänger ihop med energiförsörjningen, som genom att restavfall blir el och fjärrvärme. Man kanske vill visa vilka delar ens eget företag arbetar med eller hur förändring i en del påverkar en annan, eller kanske i samband med att man pratar om statistik. Man kan också använda den för att diskutera hur man tänker sig att det kan förändras i framtiden. Det finns till exempel en gård på bilden som är helt fristående och inte uppkopplad på elnätet. Något vi kanske kommer att få se i framtiden. Eller inte. Hur som helst ett underlag för diskussion.

Vill du använda bilden?

Bilden som finns här nedan är interaktiv och olika lager av energisystemet går att tända och släcka när man klickar på rubrikerna till vänster. Du som medlem har fri tillgång att använda bilden. Illustrationen går också att få för PowerPoint. Perfekt när man pratar på seminarium eller liknande.

Är du intresserad av illustrationen? Hör då av dig till oss!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Eva Rydegran

Eva Rydegran

Kommunikatör
Enhet: Kommunikation
Telefon: 08-677 27 23
Mobil: 073-404 45 11
E-post: eva.rydegran@energiforetagen.se