Podcast om sopor i Samtalssoffan

Publicerat av: Eva Rydegran ·

I Almedalen sjönk Energiföretagens vd, Pernilla Winnhed och Anders Östlund, vd Öresundskraft, ner i Samtalssoffan för att spela in en podcast. Ämnet var sopor.

Samtalssoffan är en soffa som åkte runt i Visby under Almedalsveckan som ett led i kampanjen Stoppa Machokulturen. Bakom kampanjen står Byggnads tillsammans med Byggcheferna. Samtalssoffan är tänkt att inspirera till konstruktiva samtal och därför bjöd man in besökare att spela in en podcast i soffan. Målet var att slå rekord i antal podcasts inspelade under Almedalsveckan.

Energiföretagen nappade på idén och Pernilla Winnhed bjöd i sin tur in Anders Östlund att samtala med henne om ett ständigt aktuellt ämne – avfall. De båda intervjuades i soffan av Daniel Nord den 5/7. Ljudupptagning finns att lyssna på här (Youtube).

Bara några dagar innan, den 2/7 hade Anders Östlund tillsammans med tio andra företrädare för energiföretag, miljörörelsen, återvinningsföretag och forskare, skrivit en debattartikel i Aktuell Hållbarhet, där man presenterade konkreta förslag på hur man ska minska plastavfallet. Energiföretagen stödjer initiativet och vill under hösten bjuda in till rundabordssamtal för att diskutera hur förslagen ska kunna omsättas i handling.

Just plasten blev därför självklart ett ämne för Pernilla och Anders att ta upp men även Sveriges import av avfall, fjärrvärmen som förutsättning för energiåtervinning och mycket mer.

Trevlig lyssning!