Schysst elhandel – nu kör vi!

Publicerat av: Eva Rydegran ·

Logotypen för certifieringen "Schysst elhandel" är klar. Fyra företag står i startgroparna för att sätta igång med piloten för att certifiera sig. Nu är bollen i rullning med andra ord.

Energiföretagens arbete med att ta fram en certifiering av elhandlarnas säljaktiviteter går nu in i  en slutspurt i och med att loggan för "Schysst elhandel" blivit godkänd och genom att fyra medlemsföretag påbörjar certifieringsprocessen ihop med företaget DNV GL. Det är E.ON, Mälarenergi, Karlstads Energi och Tranås Energi som ingår i den pilot som syftar till att säkerställa certifieringsföretagets arbetssätt och undersöka vilka utmaningar elhandelsföretaget ställs inför för att uppnå kraven i certifieringen.

- Vår oberoende granskning intygar att en elhandlare lever upp till branschens krav. Genom certifieringen kan elkunderna känna sig trygga med att de får en tydlighet kring de villkor och avtal som gäller för de tjänster de köper. Vi ser fram emot att bidra till att branschen får ett verktyg och en certifiering för seriösa aktörer, säger Stefan Psajd, Sales Manager, DNV GL Business Assurance Sweden AB.

När de fyra pilotföretagen blivit certifierade är det dags för alla övriga elhandlare som vill certifiera sig, att anmäla intresse. Vi hoppas att denna process kan starta till sommaren.

 - Äntligen ser vi frukten av det stora arbete som utförts med hjälp av branschen och som nu resulterat i ett handfast verktyg. Genom certifieringen kan vi skapa en insikt hos kunderna om att det finns aktörer som är seriösa och inte bara följer regelverk utan är beredda att gå ett steg längre för att säkerställa att kunderna känner sig nöjda och trygga med sitt elinköp, säger Catherine Lillo ansvarig för slutkundsmarknad el på Energiföretagen Sverige.

 

Du kan läsa mer om Schysst elhandel här

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Catherine Lillo

Catherine Lillo

Regionchef Mitt
Enhet: Medlemsrelationer & juridik
Telefon: 08-677 26 81
E-post: catherine.lillo@energiforetagen.se