Fokus på elnätens ledtider i nya numret av Tidningen Energi

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Hur kan elnäten byggas snabbare? Hur ska Vattenfall klara 1,5-gradersmålet? Och hur kapar Ulricehamns Energi kraftigt fjärrvärmekostnaderna under vintern? Frågorna är många och de besvaras alla i det rykande färska numret av Tidningen Energi.

I årets sista nummer av Tidningen Energi bjuds det på tio sidor om elnätens ledtider och på omslaget syns Vattenfalls vd Anna Borg. Utöver temasidornas smörgåsbord kanske du vill sluka någon av dessa fyra munsbitar?

  • Stor intervju med vd Anna Borg om hur Vattenfall snabbar på takten ytterligare för att kapa sina koldioxidutsläpp och gå i täten för omställningen.
  • För den fjärrvärmeintresserade bjuds det bland annat på en artikel om hur Ulricehamns Energi kraftigt kapar kostnaderna under vintern med sänkta returtemperaturer.
  • Följ med på ett besök till den logistiska jättehubben Göteborgs hamn, som ska kapa sina koldioxidutsläpp med 70 procent jämfört med 2010. Spoiler: Det kommer krävas väldigt mycket el.
  • Allt ljus på bioenergiprofessorn Pål Börjesson, som ser nya affärsmöjligheter för bioenergin med tanke på klimatomställningen.

Vill du få energinyheter ännu snabbare?

Orkar du inte vänta på att ett nytt nummer av Tidningen Energi ska släppas för att du ska kunna läsa deras aktuella energinyheter? Prenumerera då på Tidningen Energis nyhetsbrev, som varje fredag förser dig med spännande nyheter om tekniska innovationer och intressanta intervjuer med framstående profiler i energibranschen.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Johan Wickström

Chefredaktör Tidningen Energi
Enhet: Konsult
Telefon: 0708-950 137
E-post: johan.wickstrom@energi.se