Missa inte konferens om framtidens fossilfria värmemarknad

Publicerat av: Eva Rydegran ·

Fem år har gått sedan uppvärmningsbranschens färdplan lämnades över till regeringen.  Vid konferensen den 5 juni kommer denna milstolpe att uppmärksammas genom diskussioner kring viktiga frågor för branschens arbete mot fossilfrihet 2030 och kolsänka 2045. Dessutom kommer en uppföljning av hur arbetet fortskrider att presenteras.

Foto: Hans Ekestang för Stockholm Exergi

Den 5/6 kl kl 8.00 – 12.00 hålls konferensen Framtidens fossilfria värmemarknad, som anordnas av Profu, på Klara Konferens & Happynings. Konferensen är kostnadsfri men anmälan krävs och kan göras här.

– Mycket har hänt i värmesektorn under de fem år färdplanen funnits och den har varit en viktig drivkraft och kanal för de aktörer som deltar. På konferensen blir det nedslag i vad som hänt, vad som behöver hända och vilka utmaningar vi ser, säger Lina Enskog Broman, enhetschef för Energisystem.

Programmet inleds med en presentation av Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige, och följs sedan av panelsamtal med Stockholm Exergi, Svenska Kyl- och Värmepumpsföreningen och Sveriges Allmännytta som diskuterar hur rådande politik och styrmedel inom energi och klimat bidrar till arbetet med färdplanens vision. Ett samtal om vad den ökade efterfrågan på förnybar råvara innebär för omställningen kommer också att hållas, där företrädare för de olika färdplanerna representeras: uppvärmning, skog, stål, drivmedel och kemi.

Här kan du läsa mer om Färdplan uppvärmning.

Läs mer om konferensen.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lina Enskog Broman

Lina Enskog Broman

Enhetschef Energisystem
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 16
E-post: lina.enskog.broman@energiforetagen.se