Praktikplatser för nyanlända – ansök hos Jobbsprånget idag

Just nu pågår ansökningstiden för vårens praktikplatser för nyanlända akademiker. Vill ditt energiföretag också vara med, kontakta Jobbsprånget redan idag. Jobbsprånget är ett praktikprogram som erbjuder fyra månaders praktik till nyanlända akademiker. Syftet med programmet är att tillvarata kompetens och påskynda introduktionen till arbetsmarknaden.

Jobbsprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA och riktar sig till nyanlända akademiker med en högskoleexamen inom teknik, naturvetenskap eller ekonomi. Genom praktiken skapas nya kontakter och förutsättningar för validering av kompetens. Här finns en möjlighet att fylla kompetensgap med resurser som idag står utanför arbetsmarknaden.

Jobbsprånget förmedlar ert företag som praktikplats. Att medverka och ta emot en praktikant är enkelt och kostnadsfritt:

  • Kontakta Jobbsprånget, så hjälper de till att lägga upp en annons i sin ansökningsportal.
  • Som arbetsgivare bistår du med handledare under fyra månader, samt genomför rekryteringen av er(a) praktikant(er) i ansökningsportalen.
  • Jobbsprånget bistår varje arbetsgivare med en kontaktperson som stöttar vid behov under hela processen. Stödet omfattar allt från kostnadsfri handledarutbildning till myndighetskontakter avseende praktikanterna.
  • Arbetsgivaren betalar ingen praktiklön. Arbetsförmedlingen ansvarar för praktikantens försäkring och ersättning.

Läs mer om Jobbsprånget här (pdf)

Jobbsprångets webbplats för kontakt och anmälan.