Energiföretagen samarbetar med Wahlgren & Wistam inför Elens dag

El: Inför den 23 januari samarbetar Energiföretagen Sverige med den populära podcasten Wahlgren & Wistam för att sprida budskapet om Elens dag och GIVEWATTS. Podden kommer också att lotta ut den specialdesignade lampa som tagits fram i samarbete med designer Mathias Johansson till förmån för GIVEWATTS

Energiföretagen Sverige har valt att göra ett stort samarbete med Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam för att öka kännedom om Elens dag, nyttan med el och självklart GIVEWATTS. Podcasten Wahlgren & Wistam har omkring 400 000 lyssnare per vecka och vann svenska Podcastpriset i kategorin Komedi och Underhållning 2016. Det första avsnittet (nr 97) finns att lyssna på nu, bland annat här.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam finns också på Instagram, med 214 000 respektive 93 000 följare, där de marknadsför varje avsnitt av Wahlgren & Wistam.

Inför Elens dag 2017 har Energiföretagen Sverige samarbetat med designern Mathias Johansson, som tagit fram en specialversion av Cirkuslampan i form av en glödlampa. Lampan lanseras på Elens dag och 500 kronor för varje såld lampa går till GIVEWATTS. Dessutom skänker Energiföretagen Sverige 50 kronor för varje bild/inlägg som delas i sociala medier fram till 23 januari och som antingen visar nyttan med el, en bild på cirkuslampan eller GIVEWATTS. För att bidraget ska räknas ska det taggas med #elensdag #givewatts och postas på Facebook, Instagram eller Twitter.