Påskläsning i nytt nummer av ERA

Nya numret av ERA går på djupet i vad som händer på laddningsmarknaden just nu och kan konstatera att utvecklingen går på högvarv. Samhällets nya infrastruktur rullas ut i rasande fart pådriven av affärer på alla nivåer. Laddstolparna skapar nya kontakter för näringslivet, elbranschen och konsumenterna.

- I volatiliteten mellan affären, nyttan och hårdvaran ligger det många spännande möjligheter, säger Per-Oscar Hedman.

Förutom denna temaläsning om laddning träffar vi i nya numret av ERA energikommissionens kanslichef Bo Diczfalusy, som konstaterar att det var modigt att avreglera elmarknaden, vi berättar om Skövdes nya kraftvärmeinvestering, nätsatsningar hos Halmstads energi och miljö, Mälarenergi och Kraftringen. Och för den som tycker att utvecklingen inom efterfrågeflexibilitet är spännande berättar vi om det test Fortum genomför tillsammans med Svenska kraftnät, som går ut på att frigöra effekt hos hushåll för att kunna sälja den på marknaden. Och så har vi besökt Energiföretagen Sveriges årsstämma och minglat bland deltagarna.

Detta och en hel del annat kan du läsa i senaste numret av ERA. Om du inte redan är prenumerant, så finns det möjlighet att teckna en prenumeration via webben. Är du nyfiken på att provläsa ett nummer, så mejla chefredaktör Daniel Löfstedt.