Nya medarbetare till Energiföretagen

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

I augusti välkomnar Energiföretagen Sverige tre nya medarbetare till enheten Kompetenscentrum.

Elin Fellers (bilden nedan) är ny projektkoordinator för föreningens arbete för att stötta medlemsföretag i sitt mottangande av nyanlända genom praktikplatser. Med gedigen erfarenhet av att arbeta med karriärcoachning, senast på KTH, ser Elin fram emot att få hjälpa våra medlemsföretag med att stärka upp sina organisationer med ny kompetens.

elin fellers

- Uppdraget att underlätta inträdet på arbetsmarknaden för välutbildade nyanlända samt bidra till en ökad kompetensförsörjning förutsätter att jag sätter mig in i branschen, samverkar, lär mig nytt och är kreativ – jag ser fram emot att både utveckla och utvecklas, säger Elin.

Elins anställning är finansierad av bidrag från Arbetsförmedlingen och hon ska handgriplig stötta de medlemsföretag som vill ta emot nyanlända praktikanter till sina arbetsplatser.

johanna rosenlind

Johanna Rosenlind (bilden ovan) stärker upp EBR-teamet med särskilt fokus på HMS-frågorna. Johanna kommer närmast från Mälarenergi elnät där hon i 2,5 år arbetat som nätplanerare. 

- Mitt primära intresse av energibranschen är det förändringsskede som branschen befinner sig i. Förändringar brukar ofta göra så att olika konstellationer formas och att man börjar arbeta över gränser, allt som jag tycker är intressant och trevligt, säger Johanna.

helena larssson

Helena Larsson (bilden ovan) kommer från Brandskyddsföreningen där hon jobbat som projektledare i drygt 12 år. Helena har tidigare erfarenhet från den privata sektorn, främst inom utbildning, försäljning och marknad i olika branscher. Nu kliver hon in i en roll som projektledare för utbildningar och konferenser på Energiföretagen.

- Jag ser verkligen fram emot att lära mig en ny bransch. Jag har jobbat inom olika områden med produkter som entreprenadmaskiner, bilar, gaffel truckar , IT och senast inom brandområdet. Det ska bli kul att lära mig något nytt och utmanande, säger Helena.

Vi hälsar alla nya medarbetare varmt välkomna!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Kristian Öhrn

Kristian Öhrn

Affärsutvecklare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 48
E-post: kristian.ohrn@energiforetagen.se