Anmälan till Energi 2018 är öppen

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

Nu är det dags att anmäla sig till nästa års stora energikonferens, Energi 2018, som arrangeras i samband med Energiföretagen Sveriges årsstämma 22-23 mars. Vi samlas under rubriken Hållbara kundrelationer - när (r)evolutionen sker!

- Vi vill bjuda alla deltagare till två dagar med både bredd och djup, om vår föränderliga bransch; tekniken, marknaden, kundernas förväntningar, politiken och omvärlden, säger Helena Larsson, projektledare för konferensen.

Konferensen är indelad i fyra block, med fyra olika teman:

Trender och framtid

Det första blocket blir en framtidsspaning ur ett internationellt perspektiv med fokus på digitala möjligheter ger dig ett avstamp i följande paneldebatt med perspektiv utifrån. Vi vill presentera en bild av framtidens teknik och kundernas förväntningar på vår beredskap för den, men också fråga oss om nuvarande regelverk håller? Talare i första blocket är bland andra IBM:s CTO Mikael Haglund och Helén Axelsson, energi- och miljödirektör på Jernkontoret.

Nya marknadsutmaningar bortom branschgränserna

Charlotte Hansson från Systembolaget och Isabel Moretti från Lantbrukarnas riksförbund, LRF är två av talarna som ska få oss kunskap om hur man göra sin förflyttning mot ett rörligt mål, den ständigt föränderliga marknader.

Energibranschen tar sig an utmaningarna!

Det första passet på konferensens andra dag ger utrymme för branschens existerande aktörer att berätta om nya sätt att leverera inom kärnaffären och nya affärsmodeller. Mälarenergi, E.ON och Vattenfall står på för branschperspektivet. 

Kompetens för det smarta energisystemet

Med hjälp av bland andra Svante Randlert från Academic Work och Johan Söderström, vd ABB, ställer vi oss frågan om våra verksamheter är redo för utvecklingen mot ett smartare energisystem och en entreprenöriell företagskultur? Vi kan lova en fartfylld förmiddagen med dessa talare på scenen.

Nätverkande och mingel

- Vi är många från kansliet som varit med och knådat fram program och innehåll. Vår förhoppning är att konferensen fyller deltagarna med nya insikter, inspiration och energi som de kan omsätta i praktik på hemmaplan, berättar Helena.

- Vi har så klart också gett utrymme för nätverkande och mingel under konfensens två dagar. Jag ser fram emot att många anmäler sig redan innan decembers alla helgdagar, och så ses vi i Stockholm på Energi 2018, hälsar Helena.

Anmälan och fullständigt program hittar du här.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Helena Larsson

Helena Larsson

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
E-post: helena.larsson@energiforetagen.se