Kom och inspireras av Prisdialogen den 16 januari

Publicerat av: Annika Johannesson - konsult ·

Prisdialogen firar fem år. Nu bjuder initiativtagarna Energiföretagen Sverige, Riksbyggen och SABO in till en gemensam inspirationsdag för leverantörer och kunder, i Stockholm den 16 januari. Dagen riktar sig till er som redan är medlemmar, eller snart är på väg att ansöka om medlemskap. Under dagen får ni ta del av nyheter och dela erfarenheter för att tillsammans utveckla Prisdialogen vidare.

Prisdialogen omfattar idag 72 procent av fjärrvärme-leveranserna, vilket innebär 2,1 miljoner hushåll. Modellen fungerar, men vad har varit framgångsfaktorer i välfungerande lokala prisdialoger där alla parter är nöjda?

Välkommen till en inspirationsdag dit vi bjuder in både medlemmar i Prisdialogen och deras kunder. Vi presenterar exempel där dialogen är välfungerande och vilka framgångsfaktorer som ligger bakom. Tillsammans diskuterar vi olika sätt att ha en väl fungerande dialog och goda idéer som ni kan ta med er hem. 

Under dagen kommer vi även att beröra frågeställningar som prismodell och prisändringsmodell – vad är det för skillnad och varför det är viktigt? Hur gör man en ny priskonstruktion och hur kan kunderna vara delaktiga? Varför det är bra att ha skrivna protokoll och varför de ska innehålla synpunkter? Hur kan dialogen genomföras så att kunderna känner att de har ett skydd mot kraftiga prisökningar? Vi diskuterar också hur prisändringsmodellen kan användas för att bidra till en ökad transparens och förutsägbarhet.

Inspirationsdagen hålls hos SABO, som också har kontor centralt i Stockholm, på Drottninggatan 29. Vi samlas för fika från kl 9, programmet startar 9.30 och pågår till 16.00. Kostnad för dagen är 2500 kr, lunch och kaffe ingår.

Anmäl dig här, senast den 20 december.