Uppvisning i samarbeten under fjärrvärmens Distributionsdagar i januari 2018 – anmäl dig nu!

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Nästa års Distributionsdagar den 24–25 januari i Sundsvall fokuserar på samarbeten och samverkan som allra oftast leder till att resurser utnyttjas på bästa sätt. Årets möte blir därför en uppvisning av samarbetsprojekt inom områden som drift, inköp, ekonomi, teknik och forskning. Kom och delta, din kollega är där!

På natursköna Hotell Södra Berget i Sundsvall anordnar Energiföretagen Sverige Distributionsdagarna 2018 den 24–25 januari. Programmet handlar denna gång om framgångsrika samarbeten på många fronter. Lyssna, lär och låt dig inspireras av samarbeten som pågår i fjärrvärmesektorn.

Vi lovar att det blir två spännande dagar. Vi inleder med att berätta om hur Sundsvall Energi samarbetar med SCA kring spillvärme. Några andra områden för samarbete och samordning får du också ta del av:

Drift: Lyssna hur det har gått i Falun/Borlänge, i samarbetet mellan Fortum Värme, Söderenergi och Norrenergi och hur samarbetet med Södertörns Fjärrvärme fungerat.

Hållbara inköp: Här berättar Sinfra om sin roll som sammanhållande länk när framtidens hållbara system inom fjärrvärme och fjärrkyla ska förverkligas.

Teknik: Nya föreskrifter för trycksatta anordningar påverkar användning och kontroll av ledningar. Certifierade ventiler enligt EHP 003 borgar för kvalitet.

Ekonomi: På temat totaloptimering av energiproduktion och drift av fjärrvärmenät ger Energy Opticon tips på hur pengar kan sparas bland annat med digitalisering.

Forskning: Vad har Fjärrsyn gett oss och hur ska nya forskningsprogrammet Future Heat hos Energiforsk ta forskningen till nya höjder?

Case: Kul projekt i Göteborg där färja anslutits till fjärrvärmenätet, finska Leanheat optimerar Peak Power och Vattenfall Värme automatiserar avbrottsinformation.

Dessutom får du träffa många utställare på plats, som inget hellre vill än att samarbeta med dig och ditt företag.

Tjuvstart 23 januari – samkväm

Som om inte det vore nog så kan du samverka även privat. Den som vill, kan träffa branschkollegor redan den 23 januari på kvällen i ett samkväm med bowling och buffé på Södra Berget. En av de största morötterna med Distributionsdagarna är ju att höra vad branschkollegorna gör.

På kvällen den 23 januari får du en extra chans. Observera att det är begränsat antal platser till detta evenemang.

Här bokar du ditt deltagande

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Susan Öhrbom

Susan Öhrbom

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 27 65
E-post: susan.ohrbom@energiforetagen.se