Hoppas vi ses i Almedalen!

Publicerat av: Annika Johannesson - konsult ·

Om en dryg vecka är vi på plats i Almedalen, Energiföretagen kommer att anordna seminarier, tillsammans med andra och i egen regi, måndag, tisdag och onsdag. För dig som är medlem har vi också samlat de flesta energirelaterade seminarierna i ett program som du kan ladda ner.

På måndagen inleder vi med Cirkulär ekonomi i praktiken. Hur vi kan hushålla med våra resurser?, ett samarbete med Avfall Sverige, Energigas Sverige och Svenskt Vatten, Uppsala universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, Sal D 22, 10.15-11.30.

Måndagen fortsätter sedan med våra egna seminarier, vi kommer att finnas i trädgården, Specksrum 7, mellan klockan 13.30 och 17.30, och våra seminarier är som följer: Full Fart Framåt För Fossilfria Fordon – en snabbutredning (13.30-14.40),
Dags för hälsokontroll på energisystemet - vad blir diagnosen och behövs behandling? (15.00-16.00) och
Vilken kompetens krävs för att förnya energibranschen? (16.30-17.30).

Vårt återkommande energibranschsamarbete, Energispektrum, bjuder också i år in till debatt, den äger rum tisdag 4 juli, 16.00-17.30 med efterföljande mingel fram till 18.45. Wisby Congress Center, lokal Lojsta: Energibranschens stora utmaning - hur ökar vi flexibiliteten i energisystemet?.

På onsdagen är vi tillsammans med SKGS och Teknikföretagen medarrangörer i Industrin tar matchens frukostseminarium: Elektrifierad industri – bra för klimatet. Seminariet äger rum på Industriområdet, S:t Hansgatan 18F/Trappgränd, 08.00-09.15. Frukost serveras från 07.30.

Läs gärna mer här. Och om du är på plats – kom gärna och hälsa på oss!

För dig som medlem

För dig som medlem har vi också samlat de flesta energirelaterade seminarierna under veckan i programmet ”Energiseminarier Almedalsveckan 2017”. Vi gör inga anspråk på att vara fullständiga men hoppas ändå att programmet kommer till nytta när du planerar din vecka.

Här laddar du ner programmet (du måste logga in som medlem).