Gör avtryck med EBR i elnätsutvecklingen

Publicerat av: Kristian Öhrn ·

”Att få vara mitt i branschens utveckling och genom ett stimulerande och omväxlande arbete få påverka elnätsutvecklingen.” Det är framsidan av att få arbeta med EBR på Energiföretagen berättar Christer Gruber och Peter Silverhjärta, sakkunniga på EBR.

- Det vi gör har faktiskt betydelse, det gör avtryck i branschens elnätsutveckling och har därmed betydelse för att hela samhället ska fungera, säger Peter Silverhjärta.

EBR är en snillrik verksamhet som genom samverkan får elnätsbranschen att spara stora belopp varje år.

EBR står för El Byggnads Rationalisering och handlar om att branschens elnätsföretag, entreprenörer och konsulter i samarbete tar fram standarder för att konstruera, bygga, underhålla och utveckla elnäten i Sverige.

Utvecklingsarbetet sker i olika arbetsgrupper och samlar totalt ett 100-tal experter från hela branschen.

Att arbeta med EBR på Energiföretagen innebär att stötta och hålla ihop utvecklingsarbetet. Det handlar om att vara sekreterare i ett av de tre utskott som är motorn i verksamheten, men det handlar också om att hålla i utbildningar, mejsla fram nya anvisningar eller vara med och anordna möten och seminarier.

- Man kan säga att vi som jobbar med EBR-frågor på Enerergiföretagen är som maskinister för EBR. Vi är en form av katalysator för branschens vilja och skapar framtidens elnät på riktigt, säger Peter Silverhjärta och Christer Gruber fyller i:

- Det är viktigt att vi skapar mötesplatser där elnätsfrågorna kan diskuteras av dem som kan frågorna bäst och vi försöker också skapa olika nätverk för att ta utvecklingen inom EBR vidare. Vårt jobb är väldigt varierande från de små detaljfrågorna ena dagen till de stora systemlösningarna den andra dagen.

I jobbet ingår att hålla sig uppdaterad och att hela tiden hålla ett öra mot marknaden. Det ställer krav på att vara lyhörd och är en stimulerande del av arbetet.

- Vi får träffa branschens skickligaste företrädare, vi lär oss hela tiden nya grejer och måste följa med i branschens utveckling, för att EBR ska vara uppdaterat, säger Christer Gruber.

Både Christer Gruber och Peter Silverhjärta gillar sitt jobb och nu hoppas de att de snart ska få en ny arbetskamrat som vill vara med och bygga för framtiden.

- EBR som det är i dag är något som branschen ska vara stolt över. Men det finns också en del som kan bli ännu bättre. Vi behöver förstärkning av en person som tillsammans med oss och Energiföretagen Sverige vill skapa ett EBR, som är redo för förändringarna inom branschen, säger Peter Silverhjärta.

Välkommen med din ansökan till tjänsten som sakkunnig projektledare inom EBR, läs annonsen här.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Kristian Öhrn

Kristian Öhrn

Affärsutvecklare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 48
E-post: kristian.ohrn@energiforetagen.se