Välkommen till energiårets hetaste dagar - Fjärrvärmedagarna 25-26 april!

Publicerat av: Annika Johannesson - konsult ·

Nu är det dags för årets stora fjärrvärmesamling, Fjärrvärmedagarna. I år genomförs de i Göteborg den 25-26 april, där vi får ta del av det senaste på värmefronten. Vad händer med fjärrvärmens konkurrenskraft i ett energisystem i förändring? Vilka är möjligheterna och vilka är utmaningarna?

På Fjärrvärmedagarna bjuds du som alltid på intressanta föredragningar om marknaden, politiken och tekniken, möten med kolleger i branschen och utställare samt intressanta studiebesök. Första dagen leds dessutom av Årets kraftkvinna, Jenny Larsson, chef för Vattenfalls svenska värmeverksamhet.

Några höjdpunkter ur programmet:

  • Det stora Fjärrsynsprojektet Fjärde generationens fjärrvärme går mot sitt slut. Professor Sven Werner ger oss färska resultat från forskningsprojektet. Med utgångspunkt i internationella erfarenheter har projektet studerat hur den fjärde generationens fjärrvärmeteknik (4GDH) kan användas vid utbyggnad till och anslutning av nya större exploateringsområden i Sverige.
  • IT i värmesektorn: Hur står det till med säkerheten och vad är egentligen Green Data Parks? Och hur kan vi styra för ett effektivare fjärrvärmesystem? Detta är några av frågorna du får svar på under Fjärrvärmedagarna.
  • Värmemarknaden omfattar 100 TWh och omsätter 100 miljarder SEK per år. Projektet Värmemarknad Sverige avslutar nu sin andra projektperiod. På Fjärrvärmedagarna får du ta del av resultatet, som en kartläggning av den tuffa konkurrensen, en beskrivning av kundlandskapet och vilken politik som krävs för fortsatt utveckling.

Fjärrvärmedagarna bjuder också på parallella sessioner där deltagarna kan välja att fördjupa sig i Systemlösningar & systemsyn eller IT.

Läs mer och anmäl dig här.