Reflektioner från väst

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

Efwa Nilsson, regionchef för region Väst, delar med sig av sina tankar från höstens regionmöte i Alingsås 26-27 oktober.

Nyligen lämnade jag Alingsås, efter höstens regionmöte med val i region Väst. Mötet hölls under ett dygn, från lunch till lunch i slutet av oktober, på anrika Grand Hotel Alingsås som andas historia långt tillbaka. Faktiskt ganska likt vår bransch, energibranschen. Med mer än hundra år på nacken, skulle både hotellet och energibranschen kunna berätta en hel del av vad som hänt genom åren. Men än viktigare är det som ligger framför oss, så därför var regionmötet framåtriktande, i både program och val av ledamöter i regionen.

Omvärldsspaning och analys, prioriterade frågor och val 2018 avhandlades och många relevanta frågor diskuterades och fick svar. Energin var hög i rummet, många röster hördes och jag blev smått orolig att vi skulle tappa tidsschemat för en stund. Men det är ju därför vi är där; för att vi tillsammans är starkare och ser värde på att lyfta de viktiga frågorna i grupper med er kloka företagsledare, tillika medlemmar i föreningen.

Energifrågor och inspiration

Energifrågor blandades med inspiration från andra branscher, denna gång från Volvo Cars och White Arkitekter.

Passet om cybersäkerhet och risker kanske inte är världens roligaste, men ack så viktigt i dessa tider med nya hot och höjd beredskap i Sverige. Det känns högaktuellt att Energiföretagen tar fram ett utbildningspaket till medlemmarna, för att öka kunskap och kompetens på området.

Vi får alltid mycket återkoppling från er under och efter möten, det uppskattar jag. Självklart är det svårt att tillgodose allas intressen under ett och samma möte. Föreningen Energiföretagen Sverige företräder ju hela energibranschen, därför är det viktigt att vi hittar arenor och forum för alla sakfrågor, allt får inte plats på ett regionmöte.

Har du nån idé på nytt forum eller saknar någon arena, får du gärna höra av dig till mig!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Efwa Nilsson

Efwa Nilsson

Regionchef Väst
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 0500-78 90 30
E-post: efwa.nilsson@energiforetagen.se