Välkommen som medlem - Haparanda Värmeverk

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

Energiföretagen Sverige välkomnar en ny medlem; Haparanda Värmeverk, som precis nu är i färd med att bygga ett nytt värmeverk. Förutom den utmaningen säger vd Pär Gabrielsson att de jobbar med att på flera sätt förbättra sitt kundfokus.

Bolaget Haparanda Värmeverk bildades 1984 och ägs sedan 1 juni 2016 till 100 % av Haparanda kommun. Värmeverket producerar och distribuerar fjärrvärme inom de centrala delarna av Haparanda och stor del av produktionen sker i Finland och regleras via ett samarbetsavtal med Tornio Energi där det huvudsakliga bränslet är torv.

Vd Pär Gabrielsson ser medlemskapet i branschföreningen som en bra möjlighet att träffa likasinnade aktörer.

 – Vi ser fram emot att ha en part som man kan prata marknadsfrågor med. En part att räkna med när vi som liten organisation vill ha lite mer ”kött” på benen i vissa frågor. Jag ser även fram emot att få träffa föreningens kunniga personer som reser på fältet och föredrar vissa frågor. Vi arrangerar strategimöte i mars och där vi gärna skulle vilja ha en person med från föreningen som uppdaterar oss om aktuella värmefrågor, säger Pär Gabrielsson.

- Vi välkomnar Haparanda Värmeverk till Energiföretagen Sverige, och ser fram emot ett gott samarbete, säger Mats Andersson, regionchef Nord.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Mats Andersson

Mats Andersson

T.f Enhetschef och Regionchef Nord
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 0910-76 14 80
E-post: mats.andersson@energiforetagen.se