Över 300 nya jobb inom Vattenfalls kärnkraft

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Vattenfalls kärnkraftsverksamhet behöver fler än 300 nya medarbetare de kommande åren. I en unik satsning ska Vattenfall locka ingenjörer och teknikintresserade som vill arbeta med kärnkraftsverksamhet i framtiden.

Vattenfall rekryterar inför framtiden. Med företagets breda kärnkraftsverksamhet behövs hundratals nya medarbetare de kommande åren och sannolikt ännu fler på längre sikt. Kärnkraftsproduktion in på 2040-talet skapar många arbetstillfällen de kommande årtiondena, säger Dag Svensson, chef för HR inom BA Generation.

Inom svensk kärnkraft finns ett 60-tal olika yrken och utvecklingsmöjligheterna är stora och finns i hela Vattenfallkoncernen, skriver Vattenfall i ett pressmeddelande. Kampanjen pågår mellan 15 september och 15 december och riktar sig i första hand till högskoleingenjörer och civilingenjörer som är nyutexaminerade eller har några års arbetslivserfarenhet.

- Det är roligt att se att ljusets sätts på kompetensbehovet inom kärnkraft. Att det också lyfts fram som ett av många områden inom energibranschen som går en spännande framtid till mötes. Vi har inlett en dialog med Vattenfall för att se hur vi som branschföreningen kan stötta dem i deras arbete men också för att sprida deras goda exempel till övriga medlemmar i föreningen, säger Anna Wärmé, ansvarig för kompetensförsörjningsfrågorna på Energiföretagen Sverige.

Svensk kärnkraft skapar idag omkring 20 000 arbetstillfällen inom drift och underhåll.

– Den här satsningen visar att kärnkraften alltjämt är ett attraktivt arbetsområde med långsiktighet och spännande utmaningar säger Carl Berglöf, kärnkraftsansvarig hos Energiföretagen Sverige.

Läs pressmeddelande från 15 september på Vattenfalls webbplats