Fjärrvärmecentraler och Energimätare – årets konferens närmar sig

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Om Göteborg är fram- eller baksida på Sverige låter vi vara osagt men den 24–25 oktober visar staden framfötterna. Årets konferens ”Fjärrvärmecentraler och Energimätare” lovar det mesta i aktualitet, spets och bredd – fångat under temat kommunikation & säker teknik. Energiföretagen Sverige välkomnar dig. Nyfiken? Anmäl er å Kålla!

Nog med västkustska ordvitsar. Konferensen har en lång historia och lockar i år med ett program som både är fast förankrat i branschen och med inslag av mer nytänkande. Säker teknik är grunden för all fjärrvärme medan kommunikation ska få fler att förstå fjärrvärmens fördelar.

Vi benar ut begreppen med valda utdrag ur programmet:

  • Två studiebesök inleder. Nr 1: Ryaverket från 2006 som ingen sjöfarare kunnat missa – ett energieffektivt landmärke med glasfasad mot havet och färgglada maskiner inuti, Nr 2: HSB Living lab, ett lägenhetsboende där väggar, fasader och inredning förändras i takt med forskningen – världsunik boendemiljö i samverkan mellan näringsliv, stad och akademi.
  • Föredragen rivstartar med praktiska erfarenheter från Göteborg Energi av AFS 2017:3 som ska förebygga ohälsa och olycksfall i trycksatta anordningar. Hör senaste forskningsnytt om Future Heat och Legionellaprojektet. Utnyttjar vi reglercentraler fullt ut, är en annan fråga som avhandlas i ett pass.
  • Så till ett av våra huvudteman. Hur ska kommunikationen hjälpa oss att komma ut mer med fjärrvärmen? Här serveras du matnyttiga föredrag med tips, inte minst till den som möter kunderna. Vad sägs om roliga exempel kring standardisering eller färskt och fräscht från Prisdialogen och Klimatdialogen?
  • Som vanligt delar vi upp en del av dag två i parallella sessioner där du själv väljer om du vill fördjupa dig i fjärrvärmecentraler eller energimätare. Bered dig också på att bidra med din klokskap om kundkommunikation i en workshop. 

Utanför programmet kan vi som vanligt lova umgänge med kollegor och utställare som alltid besökt vår konferens med stor entusiasm. God stämning med både Kållar och Ador kan vi lova på såväl konferens som gemensam middag under kvällen.

Anmäl er här till två lärorika upplyftande dagar på Quality Hotel 11 i Eriksberg, Göteborg.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Susan Öhrbom

Susan Öhrbom

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 27 65
E-post: susan.ohrbom@energiforetagen.se