Sensommarnytt om nätkoderna – här finns informationen

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Senaste nytt om nätkoderna, status sensommaren 2018, finns nu på ENTSO-E:s webbplats. Besök sidan redan idag och var med och påverka arbetsinnehållet för nästa år. Energiföretagen har också besvarat en remiss avseende generatorkoden, RfG.

ENTSO-E, stamnätsägarnas europeiska samarbetsorgan, uppmanar alla intressenter att ta del av senaste nytt om nätkoderna på sin webbplats. I vad de kallar sin ”one stop shop” finns det absolut senaste. I slutet av september ska också en app lanseras där det senaste om nätkoderna kan nås.

Organisationen uppmanar också besökarna att ge feedback på nästa års arbetsinnehåll. Det kan göras via denna länk. Fram till den 17 september är det möjligt att kommentera arbetsplanen.

Till sist har Energiföretagen Sverige besvarat en remiss på Energimarknadsinspektionens, Ei, förslag till föreskrifter enligt anslutningskoden, RfG. Här konstateras bland annat att Ei i sin konsekvensutredning inte uppmärksammat att de krav som Ei presenterar kan få betydande påverkan på befintlig kraftproduktion.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Gunilla Andrée

Gunilla Andrée

Enhetschef stab och medlemsdialog
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 26 36
E-post: gunilla.andree@energiforetagen.se