Dags att mäta branschens hållbarhet och attraktivitet

Ta del av vårt medlemserbjudande om att tillsammans med Nyckeltalsinstitutet mäta nyckeltal för attraktiv och hållbar bransch att arbeta i.

I konkurrensen om att attrahera, rekrytera, utveckla samt behålla rätt kompetens, är det nödvändigt att veta var på kartan vi befinner oss, som arbetsgivare och som bransch. Det ger ett beslutsunderlag för åtgärder som ytterligare förbättrar oss så att vi når våra övergripande mål. Och kopplar ihop HR-frågorna med verksamhetens resultat.

Energiföretagen Sveriges Råd för kompetensförsörjning och kompetensutveckling, har undersökt proaktiva, mätbara och jämförbara index, till stöd för övergripande mål om attraktiv bransch. Arbetet har utmynnat i ett nyckeltal för attraktiv och hållbar bransch att arbeta i. Energiföretagen Sverige erbjuder nu, genom ramavtal med Nyckeltalsinstitutet, medlemsföretag kartläggning på företags- och branschnivå.

Nyckeltalsinstitutet kartlägger energiföretag med hjälp av Attraktiv Arbetsgivarindex AVI®. Dessutom ingår en HR hållbarhetsrapport med de nyckeltal inom personal som enligt SFS 2016:947 ska ingå. Energiföretagen Sveriges samtliga medlemsföretag får genom KPI-arbetet, ta del av beslutsunderlag och förbättringsåtgärder för energibranschen som helhet.

Läs mer om medlemserbjudandet – och anmäl intresse här!

Företaget har sedan 1996 kartlagt svenska företags arbetsvillkor ur ett medarbetarperspektiv genom Attraktiv Arbetsgivarindex. Ytterligare index som ingår i företagets produkter är Jämställdhetsindex JÄMIX, Hälsoindex och Nyckeltal Mångfald. Företaget var sina kartläggningar vetenskapligt förankrade genom dess ägarstruktur som till största delen tillhör Stockholms Universitet.

Attraktiv Arbetsgivarindex AVI beskriver arbetsvillkoren i företaget – ur medarbetarnas perspektiv. Utgångspunkten är att goda arbetsvillkor leder till trivsel och effektivitet. Företagets möjligheter att attrahera, behålla och utveckla nya medarbetare stärks avsevärt.

I Attraktiv Arbetsgivarindex bearbetas 25 nyckeltal inom områdena personalstruktur,
HR-aktiviteter och personalreaktioner. Nio av nyckeltalen sammanställs i ett index där resultaten i företaget jämförs med andra deltagande företag och organisationer.

Attraktiv Arbetsgivarindex har funnits sedan 1996 och utgår från en databas med ca 730 000 medarbetares arbetsvillkor, jämnt fördelat från olika branscher, offentligt/privat. Databasen bygger på de faktiska arbetsvillkor som hämtas ur personaladministrativa systemen.

För intresseanmälan och frågor – ta gärna direkt kontakt med Tina Ekström, vd Nyckeltalsinstitutet. Telefon: 070 – 453 80 81. E-post: tina@nyckeltal.se

Enligt den detaljerade tidplanen du finner här ovan är sista dag för avtalsskrivning med Nyckeltalsinstitutetska 1 april 2018 och all nödvändiga data vara Nyckeltalsinstitutet tillhanda 1 maj 2018.

Se det detaljerade underlaget för att ta del av kostnadsbilden.