Missa inte solfrukost med Gaetan Masson den 20/2

Publicerat av: Eva Rydegran ·

Energiföretagen Sverige och Svensk Solenergi bjuder in till frukostseminarium tisdagen den 20 februari om marknaden för solel i världen och Sverige

Gaetan Masson från Belgien är en av de ledande experterna i världen på den globala solcellsmarknaden. Han är ordförande för en arbetsgrupp inom IEA och han driver dessutom solcellskonsultföretaget Becquerel Institute.

Nästa vecka kommer Gaetan Masson till Sverige och vi har fått en unik möjlighet att höra honom tala om utvecklingen av solenergi i världen.

Solceller har de senaste åren varit den snabbast växande energikällan i världen. Bara sedan början av 2000-talet har tekniken gått från att vara en liten nischmarknad till att nu ge ett reellt tillskott på cirka 2 procent av den globala elproduktionen. På flera håll i världen är nu solel dessutom det billigaste energislaget när ny elproduktion ska byggas, med produktionskostnader ner mot 20 öre/kWh på vissa platser. Både marknadstillväxten och prisnedgången ser ut att fortsätta under de kommande åren.

Under frukostseminariet berättar Gaetan Masson om den senaste utvecklingen inom denna dynamiska marknad och beskriver de trender och drivkrafter som bidrog till att det under 2017 installerades uppskattningsvis 100 GW solcellskapacitet globalt.

Förutom Gaetan Masson kommer Johan Lindahl från Svensk Solenergi att tala om soltrender i Sverige och Lars Ejeklint, affärsutvecklare och klimatcoach på Vattenfall berätta hur Vattenfall jobbar med solenergi som en viktig del i arbetet med att uppnå ett fossilfritt samhälle.

Program:

Vi bjuder på frukost från klockan 8.00
• Pernilla Winnhed, vd Energiföretagen hälsar välkommen
• 08.30 Gaetan Masson
• Tid för frågor
• Johan Lindahl
• Lars Ejeklint
09.30 ca avslutning

Anmäl dig till frukosten här

Seminariet kommer även att filmas.

Det innebär att du kan titta direkt eller i efterhand på vår Play-sida