Energiforsk-konferens samlar frontpersoner inom kärnkraftdigitalisering

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

Den 24 januari är det åter dags för Energiforsks årliga kärnkraftskonferens som i år äger rum vid Vattenfalls huvudkontor i Solna. En rad framstående föreläsare från bland annat USA, Storbritannien och Frankrike bidrar till ett program i världsklass.

- Det är mycket glädjande att vi lyckats samla så många framstående personer inom digitalisering av kärnkraftsverksamhet hit till Sverige, säger Carl Berglöf, kärnkraftsansvarig på Energiföretagen Sverige, som anordnar konferensen tillsammans med Monika Adsten, programansvarig för kärnkraft på Energiforsk.

- Digitaliseringen genomsyrar hela samhället och det är mycket spännande att se vilka fantastiska möjligheter som öppnas inom energibranschen och under Energiforsks konferens kommer vi få se vilka möjligheter som finns inom kärnkraften. Det finns en stor potential inom till exempel augmented reality (förstärkt verklighet), additiv tillverkning, analys av ”big data” för att kunna förutse komponentfel och planera underhåll bättre, fortsätter Carl.

Den 23 januari äger en konferensmiddag rum med en föreläsning av Mats Lewan: ”The digital transformation will be huge—and it has barely started”. Under middagen delar Sveriges Kärntekniska Sällskap ut sitt årliga hederspris.

Information om konferensen finns på Energiforsks hemsida. Anmälan sker senast den 15 januari.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Carl Berglöf

Carl Berglöf

Expert inom kärnkraft och elnätsteknik
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 26 96
E-post: carl.berglof@energiforetagen.se